Counter Strike

30 napos Twitch bant kapott mOE, szerinte jogtalanul. Egyből fel is robbant az internet


A megosztó streamert figyelmeztetés nélkül tették hűvösre, a kitiltás indokaként "felháborító viselkedést" jelölt meg a Twitch.

Aki esetleg nem ismerné mOE munkásságát, rövid idegenvezetés következik:

  • Profi esportolóként elkerülték a komoly eredmények, saját rajongótáborát inkább streamerként építette ki. YouTube-on 500 000 ember, Twitch-en még ennél is többen követik.
  • A játék mellett korábban előszeretettel streamelt gambling tartalmakat, de a CS:GO Diamond oldal körüli botrány neki is betett. Szándékos scammeléssel vádolták, mivel az eredmények tudatában fogadott. Bizonyítást sosem nyert a dolog, de a gamblinget azóta inkább hanyagolja, maximum a ládanyitogatásig merészkedik.
  • Híres rage videóit rengetegen ismerik, ezért természetesen rá is játszik a dologra. Mindent IS túlreagál és képes random ESEA meccsen összeveszni másokkal.

  • Ha már ESEA, 2014-ben egy év eltiltást kapott az oldalon, csalásért. Ennek is köszönhető, hogy a továbbiakban egyik profi csapat sem kért belőle, maximum hírneve és hatalmas rajongótábora miatt adtak neki kisebb tornákon esélyt.

Nos, ő lenne mOE, aki emellett szerető férj, boldog családapa, de ha streamelni kell akkor szó szerint egy vadállat. Amit most a Twitch egy figyelmeztetés nélküli, 30 napos bannal jutalmazott. Több tízezer follower, több ezer sub és donater hiába várja az új adást:

Az igazán meglepő az mOE szerint, hogy minden egyes adáson kint volt a “korhatáros tartalom, megtekintés csak saját felelősségre” figyelmeztetés. Ezek után hogyan lehet mégis “felháborító viselkedést” írni a 30 napos eltiltás indokaként?

De van még itt más is. A Twitch hivatalos eljárási rendje első két alkalommal csak 24-24 órára tiltja le a csatornát. A 30 napos ban már csak a harmadik lépcső. Úgy tűnik mOE esetében kivételt tettek és egyből a harmadik szintre ugrottak szigorban:

A közösség persze egyből két táborra szakadt, a kárörvendők és az igazságtalanságot kiáltók táborára. A kitiltásról szóló kommentlánc 4 óra alatt kb 6000 upvote-ot és 1000 hozzászólást generált. A beszélgetés hangvétele viszont még a sokat látott Reddit számára is vállalhatatlannak bizonyult. A moderátornak be kellett tiltania a kommenteket a téma alatt, annyira elfajult a dolog.

Nem túloztunk tehát amikor azt mondtuk, az amerikai streamerek egyik legmegosztóbb alakja mOE. De hogy valójában miért kapta a bant, azt jelenleg még ő maga sem tudja. Olyan indokkal bannolták, amiről ő külön figyelmeztetést küldött a nézőinek. De lehet túltolta, és még így is átlépett egy határt. Figyelmeztetés helyett rögtön egy kettővel szigorúbb lépcsőt alkalmaztak ellene. De lehet eljátszotta már azt a két esélyt korábban, csak nem tudunk róla.

Az viszont biztos, hogy a streamjeiből élő mOE most egy hónapra munkanélküli lett. A szponzorok, az adományok és a subok 30 napig most szünetelnek a csatornán. A Twitch oldaláról egyelőre nem kommentálták az esetet, de a dolognak még biztosan nincs vége.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva