Hearthstone

Mi változik pontosan az új frissítéssel? Játékmechanikai változások a gyakorlatban


Hamarosan érkezik a 12.0 sorszámú patch.

Úgy tűnik, a Blizzard rászánta magát arra, hogy gatyába rázza és következetesebbé tegye a Hearthstone szabályrendszerét, azok után ugyanis, hogy másfél hónapja több játékmechanikai változás is történt, most bejelentették, hogy további hasonló módosítások várhatóak a 12.0-s sorszámú patch-ben. Nézzük meg ezeket kicsit közelebbről!

Változnak a másoló lapok

Jelenleg a másoló lapok szabálya meglehetősen egyszerű: ha egy lap állapota módosult (pl. buffot kapott), akkor a másolat kizárólag akkor tartja ezt meg, ha az eredeti és a másolat is a játékban van. Ez a szabály fog most megváltozni.

A Hearthstone-ban alapvetően három fő “zóna” létezik, ahol lehetnek a lapok: a pakli, a kéz és a játék – ehhez jön még pluszba a temető, ami némileg különállóként kezelendő.

Az új szabály úgy szól, hogy egy másolat kizárólag akkor veszíti el a megváltozott statokat, ha visszafele halad a “zónák” között. Vagyis: a játékból a kézbe / deckbe vagy a kézből a deckbe. Illetve akkor, ha a temetőből vagy a temetőbe érkezik.

Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Íme néhány példa, amiken keresztül jobban megérthető az új szabály!

  • Ha az ellenfél paklijából lemásolsz egy lapot a saját paklidba, akkor megtartja a változásokat. (Példa – Prince Keleseth +1/+1-et ad az ellenfél lényeinek, majd lemásolod őket Archbishop Benedictus-szal.)

  • Ha az ellenfél kezéből lemásolsz egy lapot a saját kezedbe, akkor megtartja a változásokat. (Példa – Prince Keleseth +1/+1-et ad az ellenfél lényeinek, majd miután felhúz egy ilyet, lemásolod a kezéből Mind Visionnel.)

  • Ha egy pakliból lemásolsz egy lapot a kezedbe, akkor megtartja a változásokat. (Példa – Prince Keleseth +1/+1-et ad az ellenfél lényeinek, majd lemásolsz egy ilyet a paklijából Thoughtsteallel.)

  • Ha egy pakliból lemásolsz egy lapot a játékba, akkor megtartja a változásokat. (Példa – Prince Keleseth +1/+1-et ad az ellenfél lényeinek, majd lemásolsz egy ilyet a játékba Mindgames-szel.)

  • Ha egy kézből lemásolsz egy lapot a játékba, akkor megtartja a változásokat. (Példa – Prince Keleseth +1/+1-et ad a lényeidnek, majd miután felhúzol egy ilyet, lemásolod a játékba Kobold Illusionisttal.)

A hamarosan érkező frissítés után tehát az ehhez hasonló szituációkban némileg máshogy fognak működni a másoló lapok – érdemes lesz észben tartani, hiszen a korábbi berögződések több ponton is változnak majd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva