Counter Strike

40%-os CPU teljesítményt köt le az új Steam Chat, a játékosok sorra törlik a frissítést


Az új Steam Chattől a fejlesztők azt remélik, hosszútávon felváltja majd a Teamspeak és a Discord szerepét. De ilyen optimalizáltsággal nehéz lesz.

Az új Steam Chatről kezdetben azt ígérték, plusz FPS-t hoz majd a játékosoknak. Később pedig egyenesen azt állították a fejlesztők, nem lesz többé szükség TS-re és Discordra.

Július 24-én meg is érkezett az új Steam Chat a felhasználókhoz, de sok öröm nem volt benne. Hiszen a várva várt, és sokak által letöltött új frissítés valósággal zabálja a gépek teljesítményét. A mostani fejlemények tehát a Steam lelkes törekvéseit alaposan visszavetették. És ráadásként kivívták vele a felhasználók haragját is, dupla bukta.

A kommentelők kedvét egyből el is vették a látottak az új frissítéstől. Legszívesebben azonnal vissza is tértek volna a régi, már jól bevált Steam Chathez.

Ennek módja egy kevésbé ismert megoldás, a Steam asztali parancsikonjával. Jobb klikk a Steam ikonra, és válasszátok a “Tulajdonságok/Properties” lehetőséget. A felugró ablakon egyből az “Parancsikon” fülre dob titeket, és itt az “Cél” ablakba az alábbi parancsokat kell beírni:

-nofriendsui -nochatui

Ezután teljes Steam újraindítás szükséges, és máris visszatértünk a régi, jól megszokott Steam Chathez. Ez a megoldás nem terheli le feleslegesen a CPU-t, nyugodtan várhatjuk a javítást.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva