Counter Strike

A Virtus.pro után az NRG már túl nagy falat volt a HellRaisers-nek


A 250 000 dolláros sanghaji tornán hamar megjött az első pofon, a beugróval játszó HR-nek.

A Virtus.pro elleni nyitómeccset simán húzta be a HellRaisers, még w0xic hiányában is sokkal jobbak voltak a lengyeleknél. 15:9-nél már csak idő kérdése volt, meddig húzza az ex-Majorgyőztes VP.

A csoportgyőzelemért a világranglista 9. helyezettje, az amerikai NRG csapata várt DeadFoxékra, egy Bo3-es meccsen. A rangadó előzetesen sima NRG győzelmet jósolt, hiszen CeRq a világ legjobb AWP-sei közé tartozik, a HR viszont sztár AWP-se nélkül érkezett. W0xic-ot fejtZ próbálta meg pótolni a mesterlövész szerepében, de gyakran inkább az 5 rifle mellett szavaztak, és mellőzték az AWP-t. Ez Cache-en még a VP ellen rendben is volt, sőt az itteni első mapon Mirage-on is. Utána azonban Overpass és Train következett, ahol a beugró fejtZ és DeadFox AWP-s játéka már kevésnek bizonyult.

A VP ellen már láthattuk, milyen erős csapat a HR, ha pisztolyokkal kell kört nyerni. Terrorban kezdtek, és a pisztolykört ezúttal is behúzták. Ezzel 3/3-ra javították pisztolyos statisztikájukat. A csapat lendületben maradt és sorra nyerték a fegyveres köröket, az ECO-t pedig rendre ledarálták. A félidőre már 10 kör volt a HR előnye.

15:10-es félidő után jöhetett egy újabb pisztolykör és egy újabb HellRaisers remeklés. Ezzel a csapat hibátlan maradt pisztolyokkal, és nagy lépést tett az első map felé. Az NRG nem tudott stabil győzelmi szériát felépíteni támadó oldalon, a HellRaisers CT oldal kiválóan zárt a második félidőben. 15:6-nál még az első meccsnél is jobb helyzetben találták magukat a hajrára, szinte már alázós pozícióban.

Nem is húzták sokáig a dolgot, 16:9-re nyerték a meccset és ezzel máris az elődöntőbe lőtték magukat két meccs után.

Az eddigi nagy pisztolyos sorozat a következő mapon megszakadt, Overpass CT oldalán a HellRaisers bukta az első kört. És ezzel az esélyt, hogy stabil gazdaságot építsen a drágább oldalon. A félidőt ugyan megnyerték, de első számú AWP-sük ezen a mapon nagyon hiányzott. W0xic nélkül csak 8:7 jött CT-ben, ami ezen a mapon több, mint kevés. Az NRG ezzel szemben a második játékrészben megmutatta, hogy kell védekezni Overpass-on, a HR-nek csak 2 köre volt támadásban. A vége 16:10-es amerikai siker, jöhetett Train, a Bo3 decider pályája.

Ezúttal is CT-ben kezdhetett a HellRaisers, de ezúttal sem ment jól a védekezés. 9:6-ra bukták az első félidőt, ismételten nagyon hiányzott az átütő AWP-s játék. Az NRG viszont ismét jobban játszotta a CT oldalt, még ha csak kicsivel is, de jobban. A HellRaisers ide-oda pattogó körgyőzelmek után feljött ugyan 11:10-re, de az utolsó lépést már nem sikerült megtenni az egyenlítéshez. 16:11-re az NRG nyerte az utolsó mapot, 0:1-ről megfordítva a Bo3 találkozót.

Az amerikai csapat ezzel az elődöntőbe jutott, a HR pedig ellenfélre vár a csütörtöki decider találkozó kapcsán.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva