Counter Strike

Eltérő külső színezés, nyújtott célkereszt és halványabb szegély: fejlettebb célkeresztet szeretnének a játékosok


A Panorama UI érkezésével a játékosok elvárásai is megnőttek, az eddigi hiányzó funkciókat az új felülettől remélik.

A célkeresztek személyre szabhatósága központi kérdés a CS:GO játékosok számára. A hobbijátékosoktól a félprofikon át a világsztárokig mindenki szereti a lehető legkényelmesebb beállítások mellett játszani a meccseket.

Méret, szín, forma, vastagság és még számtalan paraméter állítgatásával előbb-utóbb mindenki rá is talál.

Feltéve ha megelégszünk az jelenleg elérhető beállításokkal. Bőven van még ugyanis olyan ötlet, amit a játékosok szívesen látnának a CS:GO-ban, ehhez pedig a Panorama UI-tól várták a megoldást. Az új felhasználói felület azonban eddig egyetlen új célkereszt beállítást sem hozott.

Pedig nem bonyolult ötletekről beszélünk. Például az eltérő színű körvonalazás, ami segít a célkereszt jobb láthatóságában. Nincs ugyanis olyan célkereszt szín, ami minden felületesen tökéletesen látszódni fog. A kék szín a gránátdobásoknál megszokott levegőbe célzást nehezíti, a piros egyes konténerek letartását és így tovább. De ha kapna egy eltérő színű körvonalat, máris megszűnt a probléma. De ott van még a célkeresztek elnyújtása függőleges és vízszintes irányba, vagy a kontrasztos fekete szegély halványítása is.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal vadabb ötletek is születtek már a célkeresztek témájában.

Ott van például a célkereszt közepén lévő pont átszínezése, vagy minden egyes fegyver típushoz más és más célkereszt beállítása. És ezek az elvárások nem feltétlen csak abból fakadnak, hogy minél színesebb legyen a célkereszt, amivel játszunk. A célkeresztek váltogatása ugyanis bizonyítottan növeli a koncentrációt, bármilyen apró változtatásról is beszéljünk. Ezek a funkciók, mint a halványítás, vagy a picit elnyújtottabb forma pont arra lennének jók, hogy a megszokott célkeresztet ne kelljen megváltoztatni, mégis fel tudjuk pörgetni kicsit az agyunkat. Egy-egy ilyen apró változtatással ugyanis ugrásszerűen megnövelhetjük figyelmünket és koncentrációnkat. Lényegében egy legális agydopping:

A játékosok kreativitása határtalan, egyelőre azonban a Panorama UI egyetlen ilyen jellegű újításnak sem adott még teret. Úgyhogy marad a várakozás, hogy a fejlesztőcsapat rátérjen végre az ilyen kényelmi funkciók felturbózására is, a Panorama UI hibáinak javítása után:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva