Hearthstone

#15, #120, #23: ki gondolta volna, hogy ezek lesznek a legnépszerűbb lapok?


Mutatjuk, melyik kártyákkal játszanak most a legtöbben a Hearthstone-ban.

Vannak olyan lapok, amikről már első pillantásra látszik mindenki számára, hogy ott lesznek a legjobbak között: a The Boomsday Projectben ilyen volt például a Flobbidinous Floop vagy éppen a The Soularium, melyek végül nem is okoztak csalódást. Az igazi “sikertörténetek” azonban nem ezekhez kapcsolódnak, hanem azon kártyákhoz, amikkel szemben alig (vagy egyáltalán nem) támasztottak komoly elvárásokat a játékosok.

Az új kiegészítő kapcsán rengeteg szó esett már a Giggling Inventorról, melyet kevesen gondoltak gyengének, sőt, összességében a 15. legerősebb lapnak jósolták a The Boomsday Project megjelenése előtt.

Arra azonban valószínűleg senki sem számított, hogy a Hearthstone legtöbbet játszott lapja lesz.

HSReplay.net statisztikái szerint jelenleg a paklik 35.2%-ában (!) szerepel az ideális esetben négy támadást is felfogó, szuperuniverzális Taunt.

Ha kicsit jobban megnézzük a legnépszerűbb lapok listáját, akkor az látszik, hogy a dobogón jelenleg olyan lapok találhatóak, melyektől egyáltalán nem várt ennyire sokat a közönség. Ez olyannyira igaz, hogy a második helyezett Fungalmancer nyugodtan megkaphatná az “elmúlt egy év legnagyobb pozitív meglepetése” feliratú serleget, hiszen a Kobolds & Catacombs megjelenése előtt csak a 120. legjobb (megfordítva: a 16. legrosszabb!) lapnak hittek a játékosok a csomagból. Most mégis ott figyel a deckek 25.7%-ában, vagyis a paklik több mind egynegyedében.

A népszerűségi rangsor harmadik helyén szintén egy olyan lap található, melyről eleinte kevesen gondolták, hogy ilyen magasságokba fog emelkedni. A szóban forgó kártya nem más, mint a Saronite Chain Gang, amely szintén alaposan felülteljesített ahhoz a 23. helyhez képest, amit előzetesen jósoltak neki a Knight of the Frozen Throne lapkészletéből. Most a használati arányt tekintve dobogós, kereken 20%-kal.

Íme tehát három Neutral kártya, melyek közül egyet kifejezetten gyengének hittek a játékosok, de a másik kettőt sem a közvetlen top szintre lőtték be – jelenleg mégis ezek a legtöbbet használt lapok a Hearthstone-ban. Ez is tökéletesen bizonyítja, hogy az első benyomások és a gyakorlati tapasztalatok olykor mennyire eltérőek tudnak lenni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva