Counter Strike

A PUBG bázisa tovább csökkent, a CS:GO viszont ismét erősödött


Nézzük mi történt az elmúlt hónapban PUBG és CS:GO fronton.

Jól látszik a CS:GO statisztikáiból, hogy a nyár ellenére is bizony lehet növelni a játékosbázist, de igazából egyáltalán nem a Counter-Strike volt az egyetlen, ami növekedést tudott elérni, ott van még a Rainbow Six Siege, ami szintén jól teljesített a nyár folyamán, illetve a GTA V a legutóbbi nagy update-jének köszönhetően ismét sok játékost ültetett le a gépek elé.

A 10 legnépszerűbb Steames játék

A For Honor is tiszteletét tette a 8. helyen, de ez javarészt az ingyenes verziójának köszönhető, amit egyébként bármikor kipróbálhattok,nyilván némi limitációval jár ez a verzió. Az ingyenes szekcióból a Dota 2, a Warframe és a Team Fortress 2 is képviselteti magát, jól látható, hogy még mindig nagy igény van az ingyenes játékokra.

A PUBG jövőképe a jelen állás szerint nem túl fényes, habár az első helyen van a mai napig a Steamen, de jól látható a játék hanyatlása, ami sokak szerint most jár az éppen ideális állapot környékén, hiszen az igazi keménymag továbbra is megmaradt, az alkalmi játékosok pedig távoztak. Az Event Pass hatására sem értek el óriási javulást, inkább az érdeklődést sikerült fenntartani, de az elmúlt időben még tovább esett a játékosok száma. 2018 januárjában volt a legmagasabb az átlagos játékosok száma, ez közel 1,6 millió főt jelentett, ez az elmúlt 30 napban viszont 640 ezer főre csökkent. A legrosszabb az egészben, hogy még mindig folyton fogynak a játékosok, valami újításra biztosan szükség van a PUBG Corp. részéről, de ezt a dolgot talán a Fix PUBG projekt meg tudja állítani.

A CS:GO pedig egyre jobb eredményeket hoz hónapról-hónapra. Most 7800 ember tért vissza az elmúlt 30 napban, ami igaz hogy csak 2,85%-os növekedés, de legalább látszanak a javuló tendencia jelei. A következő hónapra pedig további növekedés várható, hiszen jön a FaceIT Major ami biztosan megdobja majd a játék népszerűségét, természetesen ebben az ingyen ládáknak is nagy szerepe szokott lenni. A CS:GO továbbra sem halott és igazából a csúcs 400 ezres átlagos játékosszámhoz képest közel sincs annyira lemaradva önmagához képest a játék, játszották már többet is, de az utóbbi hónapok fejlesztései meghozták a várt eredményt, lesz ez még jobb is!

A Fortnite sincs sokkal jobb helyzetben

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva