R6

Három apró változtatás, mely úgy buffolná Kapkant, hogy nem válna túl erőssé


Az EDD-n módosítanánk három dolgot.

Az utóbbi hetekben az Operation Grim Sky kapcsán rengeteg apróságot osztottunk meg veletek, mely a skin és charm megjelenések (plusz Ubisoft Challenge cserélődések) mellett kissé egysíkúvá tette az R6 rovatunkat, így úgy döntöttünk, hogy elemzésekkel, vélemény cikketekkel dobjuk fel az oldalt.

Tegnap egy ilyet olvashattatok Maverick kapcsán, amikor megvolt az alapgondolat, végül egy videó adta meg azt a löketet, aminek a megnézése után muszáj volt megírni a gondolatokat.

Maverick nerf elemzés: ezért volt szükség a játék történelmének leggyorsabb gyengítésére

Most is ilyen irányba evezünk, annyi különbséggel, hogy egy már meglévő operátorral, Kapkannal kapcsolatban vetünk fel három olyan apró (ebből kettő szimplán Quality of Life) változtatást, melyre szüksége lenne az orosz védőnek, de nem tenné túl erőssé.

Képtalálat a következőre: „kapkan rainbow six siege”
forrás: youtube

Kapkan kütyüje az EDD (Entry Denial Device), vagyis az ajtóra felszerelhető robbanó csapda (mely az átdolgozása óta már nem öli meg egyből az ellenfelet, de több, szám szerint öt darab van nála).

Mivel másodlagos eszközei és fegyverei is rendben vannak szerintünk, ezért az említett csapdával foglalkozunk egy kicsit.

Lássuk hát, hogy mit lenne érdemes változtatni rajta!

1. Gyorsabb felszerelhetőség

Noha ő az egyik kedvenc védőm, sosem mértem le pontosan, hogy hány másodperc kell becsavarni az EDD-t, de azt gondolom, hogy nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nagyjából kettő.

Ez rettentő hosszú: ha szeretnénk mind az 5 eszközt elhelyezni (lehetőleg értelmes helyekre, nem egymás mellé), akkor kb fel is emészti az egész előkészületi fázist – nem tudunk se falat erősíteni, se a drónokra figyelni.

Képtalálat a következőre: „frost rainbow six siege”
forrás: wallpaper site

Frosthoz lehetne hasonlítani Kapkant ilyen téren, azonban előbbinek csak 3 csapdája van. Ha az EDD-t gyorsabban lehetne becsavarozni, akkor több ideje lenne Kapkannak egyéb teendőire – arról nem is beszélve, hogy adott esetben a kör megkezdése után is használhatná (jelenleg ez nem kicsit rizikós).

2. Ne szakítsák meg a csapattársak

Jelenleg ha átfut az ajtón egy társunk, miközben épp szereljük a csapdánkat, akkor megszakad az animáció és kezdhetjük elölről. Ez frusztráló, és felesleges kiegészítője az eszköznek, aminek eltörlésével ettől az élménytől megszabadulhatnánk.

Képtalálat a következőre: „kapkan rainbow six siege”
forrás: SegmentNext

3. Lehessen szélről is felrakni

A csapda elhelyezésekor a játék az operátort automatikusan középre viszi, ami veszélyes pozícióba helyezi, teljesen indokolatlanul. A valóságban is be lehetne csavarozni oldalról az eszközt, a játékban is meg lehetne adni a lehetőséget erre. Ez ismét növelné annak az esélyét, hogy Kapkan fő fázisban is használhassa az EDD-t.

Képtalálat a következőre: „kapkan rainbow six siege”
forrás: News Ledge

Nem hinném, hogy irreális elvárások lennének, reméljük, hogy idővel a Ubisoftnak is feltűnik, hogy pár aprósággal mennyit lehetne segíteni az orosz védőnek.

Borító: https://www.deviantart.com/ladyannatar/art/Rainbow-Six-Siege-Kapkan-697565899

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva