Gaming

Egy újabb szomorú eset: a Nintendo így tette szebbé a haldokló Chris utolsó napjait


Halála előtt még kipróbálhatta az új Super Smash Bros. játékot.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be egy szívszorító történetről, melyben a Bethesda teljesítette egy 12 éves rákos kisfiú, Wes egyik utolsó kívánságát, és két hónappal a játék megjelenése előtt elvitték neki a Fallout 76-ot.

Most egy hasonlóan szomorú esetre derült fény, melynek főszereplője egy 21 éves amerikai gamer, Chris Taylor, aki három éven keresztül harcolt a csontrákkal. Néhány hete azonban meghozta a legnehezebb döntést: az orvosokkal közösen arra az elhatározásra jutott, hogy leállíttatja a kezeléseket, miután azok hatástalannak bizonyultak. Ahogy korábban Wes esetében, úgy benne is úgy tudatosult leginkább, hogy nincs már sok ideje hátra, hogy jó eséllyel nem játszhat már a legjobban várt játékaival – mint például a decemberben megjelenő Super Smash Bros. Ultimate-tel.

Chris híre azonban a Nintendo fülébe is eljutott, köszönhető a rendkívül lelkes és támogató Smash Bros-közösségnek, így végül elintézték, hogy teljesüljön a halálos betegségben szenvedő srác utolsó kívánsága: elvitték az otthonába a Super Smash Bros. Ultimate E3-as demóját. Kipróbálhatta tehát a játékot, amiről azt hitte, hogy soha nem lesz már rá lehetősége. Az alábbi képek pár napja, szeptember 21-én készültek.

Mondani sem kell, Chris elképesztően hálás volt – nemcsak a barátainak, akikkel játszhatott, hanem mindazoknak, akik lehetővé tették számára, hogy eljusson hozzá az új Smash Bros. “Ez rengeteget jelent számomra” – írta a Twitterén.

A történet végül a vártnál is tragikusabb hirtelenséggel ért véget:

Chris pár nappal később, szeptember 25-én elhunyt.

A szomorú hírt testvére, Zach osztotta meg a gamer közösséggel.

“Chris ma délután 5 óra környékén elhunyt. Barátok és a családja társaságában volt az otthona kényelmében, amikor megtörtént. Szeretném kifejezni ő és a családja nevében óriási hálámat mindazért a szeretetért és támogatásért, amit Chris kapott. Ti tettétek lehetővé azt, hogy teljesüljön az álma.”

Nyugodj békében, Chris!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva