Tech

Az Intel processzorok ára az egekbe szökött – Jövőhéten jöhet a 9. generáció


Hihetetlen módon felmentek az árak, de kis szerencsével hamarosan minden helyreáll.

Aki mostanában akart gépet és Intelt szeretett volna, az egészen biztosan nem örült, amikor ránézett az árakra, ugyanis nagyon durván felmentek az utóbbi pár hétben. A legjobb ár/értékkel rendelkező i3 8100 például korábban 30 ezer forint környékén volt megvásárolható, most pedig közel a duplájába kerül.

Az i3 8100 árváltozásai | Forrás: iPon.hu

Az i5-8400 pedig 50 ezerről indult, most jelenleg pedig 83 ezerért megy az előbb említett boltban, ha viszont mondjuk a népszerű extreme digitalban vennénk meg, akkor több, mint 100 ezret kell kicsengetnünk érte.

Az i5-8400 ára igencsak borsos | forrás: extremedigital.hu

Az egésznek az oka a készlethiány, ugyanis a pletykák szerint az Intel már az új 9. generációt gyártja egy jó ideje, a 8. generáció termelését pedig a minimálisra csökkentették. Ez megmagyarázza az árak emelkedését. Az Nvidiával ellentétben viszont az Intel még mindig hallgat az új generációs processzorairól, pedig már szinte minden specifikáció a felszínre került és még pár teszt is kiszivárgott már.

A legújabb nemhivatalos információk szerint pedig az új processzorok és a hozzátartozó Z390-es alaplapok is készen állnak már a bevetésre, olyannyira, hogy elvileg október 1-jén már érkeznek is az újdonságok. Az Nvidiával ellentétben az Intel általában hamarabb szokta szállítani az új processzorokat, szóval ha hétfőn bejelentik, az is lehet, hogy 1-2 héten belül már a boltok polcain láthatjuk az új generációt. További jó hír, hogy a jelen állás szerint az új processzorokhoz nem kell majd új alaplapot is vásárolnunk, ugyanis kompatibilisek lesznek egy BIOS update után.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva