Counter Strike

Miért pont Austria és Agency? Hol van már Tuscan, Vertigo vagy Season?


Nincs kibékülve a közösség a jelenlegi Matchmaking pályákkal, a régi klasszikusokat követelik!

A legfrissebb UPDATE utáni állapot szerint az alábbi mapok játszhatóak a CS:GO-ban, Official Matchmaking – Competitive szabályok mellett. Vagyis a klasszikus 16 nyert körig tartó 5v5-ben, amit csak MM-nek hívunk:

Összesen 11 pálya, a 7 hivatalos versenymapon kívül Austria, Cobblestone, Office és Agency. Az Official Matchmaking – Casual szabályok esetén a fenti 11 pálya mellett további 5 map érhető még el. Biome, Subzero, Canals, Italy és Assault:

A lehetőségek közül szinte teljesen kikoptak mostanra az 1.6 és a Source klasszikus mapjai, helyüket az új pályák vették át. Biome és Subzero frissen bekerült pályák, de Canals és Austria is pár éves darabok csupán.

Pedig bőven lenne igény a régi klasszikusokra, ez nem is kérdés. És nem csak a mezei játékosok, de még a profik részéről is.

És itt most nem feltétlenül az Aztec, Prodigy vagy Dust típusú mapokra kell gondolni. Sokkal inkább olyan mapokra, amik régen az MM királyai voltak, vagy éppen már CS:GO versenyen is bizonyítottak:

de_tuscan

A nagy 1.6-os kedvenc, a cpl_mill átdolgozott változata. A CS:GO kezdeti éveiben versenymap is volt a CEVO Professional Season 6 alatt. A mapot azóta többször felújították és balanszolták már, készen állva várja, mikor térhet vissza Casualra vagy MM-re.

de_vertigo

A boostolás népszerű helyszíne volt, ezért inkább kivették MM-ből a népszerű pályát. UPDATE azonban azóta sincs, pedig lassan 1 éve került ki a map MM-ről. Kicsit olyan, mintha a Valve elfelejtette volna ezt a mapot, vagy lehet nem is akarják felújítani. Pedig az egymást boostoló csalókon kívül az egyszerű játékosok is nagyon szerették ezt a pályát.

de_season

Az ESEA döntők régi szereplője, egészen 2015 végéig versenymapnak számított. Aztán szép lassan kikopott a profik meccseiről és végül szinte az egész játékból is.

Ha megnézzük milyen kevesen játszanak Canals-on Casualt, vagy éppen Austrián MM-et, bőven el lehetne gondolkodni a régi, népszerű mapok felélesztésén. Ti örülnétek neki, ha az új mapok helyett a régieket kapnák meg felújított, MM képes állapotban?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva