Counter Strike

Hát ez egyre durvább – Az OpTic tudott róla és mégis fedezte csaló játékosát?


A semmiből jött, folyamatosan csalással gyanúsították, mégis leigazolták. Viszont amikor lebukott, egyből kihátrált mögüle az OpTic.

Forsaken esete hatalmas port kavart a profi CS:GO mezőnyön belül. Élőben bukott le egy 100 000 dolláros LAN kellős közepén, a csapatot azonnal kizárták. Az OpTic válaszul az egész indiai lineupot kirúgta, és nem kommentálta az esetet.

A profi mezőny azonban nyomozásba kezdett hogy bebizonyítsák, az OpTic igenis tudta mit vállal. A bizonyítékok szerint a csapat tudta, hogy forsaken csaló, és mégis leigazolták. Talán pont azért, hogy szállítsa a jó eredményeket.

“Élete első meccsén, még a Shooting Monkeys tagjaként 50 fölé lőtte magát. Előtte még a nevét se hallotta senki.”

Így indult forsaken CS:GO karriere az indiai közösség visszaemlékezése szerint. Noname játékoshoz képest elég erős nyitás, valljuk be. Online statisztikái szerint az indiai mezőnyben olyan számokat hozott, mint device vagy s1mple, mindezt olyan fejlövés százalékkel, mintha ScreaM lőtte volna.

Reakcióideje pedig gyorsabb, mint a legjobb Majorgyőztes játékos, Magisk ideje:

Ha eddig lett volna gyanús a srác, 2016-ban még egy VAC banos account is előkerült a neve alatt. A csalás ugyan nem CS:GO-ban történt, de sokat elárul forsaken hozzáállásáról és a csalásokkal való viszonyáról.

Forsaken neve továbbá jól ismert volt az egész indiai CS:GO közösségben, boostoló tevékenysége miatt. A gond csak az volt, hogy a boostolt accountok gyakran VAC bannal együtt kerültek vissza a tulajdonoshoz. Így azért nem nehéz boostolni egy accountot…

De oké, tegyük fel, hogy az OpTic figyelmét mindez elkerülte.

Az viszont már egyértelmű bizonyíték, hogy Antidote, az OpTic India egyik játékosa direktbe is beszélt az OpTic vezetőivel. Korábban csapattársak voltak, és ő maga rúgta ki csalás miatt forsakent. Így, amikor leigazolták forsakent az OpTic-ba és ismét csapattársak lettek, felhívta a vezetőket és eléjük tárta saját bizonyítékait, ami alapján ők korábban kirúgták csapatukból. De az OpTic nem hallgatta meg mondandóját és elhallgattatták.

A csapat coach-a és irányítója yb szintén érezte, hogy valami nem stimmel forsaken körül. Ultimátumot adott a vezetőségnek, hogy válasszanak kettejük közül:

“Vagy kirúgjátok, vagy nem játszom többet a csapattal”

A fenyegetés sem segített, az OpTic továbbra is magánál tartotta forsakent, ami pedig utána történt, már jól ismert sztori. Forsaken lebukott és az egész csapatot magával rántotta, mindenkit kirúgtak.

Három lehetőséget látunk az igazságra:

  • Az OpTic vezetőségét teljesen hidegen hagyta az indiai lineup és nem akartak foglalkozni a gyanúsítgatásokkal. Annyira nem érdekelte őket az egész, hogy még az egyértelmű bizonyítékokat sem voltak hajlandó átnézni.
  • Az OpTic vezetőségében totális idióták bírálták el a vádakat. Ha ugyanis ezt ők házon belül kivizsgálták, és így is megbíztak forsakenbe, akkor életükben nem láttak még csalót.
  • Az OpTic tudott a csalásról, de szemet hunytak a dolog fölött. Az eredményekért cserébe bevállalták, hogy egy cheater legyen a csapatban, még akkor is ha csak online volt nagyon kemény.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva