Tech

Brutál drágán, de a hazánkba is megérkeztek az új Intel processzorok


Megérkezett az Intel 9. generációja, csak sajnos elég borsos áron.

Aki az utóbbi időben Intel processzort szeretett volna a gépébe, az egész biztosan kétszer is átgondolta, hogy kiad-e érte annyit, amennyit mostanában kérnek értük. Korábban írtunk róla, hogy rettentő módon elszálltak az Intel processzorok árai, amelyek azóta csak még feljebb mentek, ez állítólag a gyártási nehézségeknek tudható be. Az újonnan érkezett 9. generáció viszont nem hozott túl sok derűt, legalábbis sem a teljesítmény sem az árak tekintetében nem történt lényeges előrelépés.

Az i5 akár már ma elvihető / Forrás: alza.hu

Az új processzorok közül a legolcsóbb az i5-9600K, ami 6 maggal rendelkezik, HyperThreading nélkül, tehát gyakorlatilag egy átnevezett i5-8600K, csak hogy az Intel 30 ezerrel többet kér az újdonság varázsáért, így 116 790 Ft-ot kell leszurkolnunk a kicsikéréért.

‘Kellemes’ ára van az i7-nek is / Forrás:alza.hu

Az i7-9700K már izgalmasabb történet, itt 8 fizikai maggal szerelte fel az Intel az új szerzeményt, ám a HyperThreading ezúttal kimaradt, az ár pedig igencsak borsos lett, jelenleg 183 790 Ft-ért lehet hozzájutni. Plusz 2 mag ide, vagy oda, azért ennyiért megéri kétszer átgondolni, főleg  hogy játékokban szinte semmi előnye nincs a 8700K-hoz képest. Ahhoz képest, hogy eredetileg 374 dollárért kínálja a gyártó a terméket, és a 27%-os áfával is 135 ezer forintos árat jelent, a 184 ezerhez közelítő árcédula nem épp baráti.

Az i9-nél már meg kell kapaszkodni / Forrás: alza.hu

A 8700K utódja, az i9-9900K ára pedig már-már horrorfilmbe illő, a 200 ezer forintos lélektani határ felett helyezkedik el. Aki most a legerősebb asztali processzort szeretné bezsebelni, annak bizony 219 ezer forintot kell letennie az asztalra.  Az már kiderült, hogy játékra szinte semmi pluszt nem tud felmutatni a 8700K-val szemben, szóval “a legjobb játékos processzor esetén” tényleg csak a presztízst kell megfizetni.

Az i7-8700K árgrafikonja sem túl fényes/ Forrás: ipon.hu

Azokat is el kell szomorítanunk, aki arra gondol, hogy akkor majd olcsón beszerzi az előző generációt, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis a szebb napokat is megélt i7-8700K 100 ezer forintról hirtelen jócskán felment, jelenleg 145-150 ezer forintért lehet hozzájutni. Szó sincs itt arról, hogy az új generáció lenyomta volna az árakat.

Az AMD letarolni készül a processzor piacot: Szépen csendben csökkentették a Ryzenek árait

Aki felsőkategóriás Intelt szeretne vásárolni, az jobban teszi ha vár egy keveset. Ha pedig az olcsóbb nem tuningolható (non-k) modellek után érdeklődünk, akkor az előző generációt nyugodtan meg lehet vásárolni, a 9. szériával itt túl nagy előrelépés ugyanis egészen biztosan nem fog bekövetkezni. Az AMD pedig eközben szép csendben csökkentette az árait, szóval mindenképp érdemes ránézni a Ryzenekre is.

A processzorok pontos specifikációit itt találjátok:

Az Intel bemutatta a 9. generációs processzorait és a 28 magos bestiáját- Nem lesz olcsó!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva