PUBG

Az iszlám vallási vezetők fellázadtak a PUBG ellen – Betiltották a játékot


A PUBG még mindig rendkívül megosztó tényező a világ számos részén.

A PUBG nem csak Európában ilyen népszerű, hanem bizony a Föld számos részein. Most legutóbb iszlám vallási vezetők emeltek szót a PUBG ellen, a fatwa kimondta, hogy a játék egy felesleges időpazarlás, ami az iszlámmal szembe megy. A fatwa az iszlám vallásban vallásjogi döntést jelent, abban az esetben ha egy hitelméletben nincs válasz a Koránban.

A PUBG rendkívül népszerű a Kurdisztáni Régióban, főként Irak északi részében. Számos kapcsolati problémáról számoltak be a vallási vezetők. A kisebb “túl sokat játszik a párom”-tól kezdve egészen a válásig minden előfordul. Egy alkalommal azért vált el a férj a feleségétől, mert a PUBG-ban nem az ő karakterét szedte fel, mikor knockolva volt, hanem egy random ismeretlen játékostársáét.

Irfan Rasheed a fatwa feje a következőt mondta ki:

“Úgy döntöttünk, hogy a PUBG-t haramnak kiáltjuk ki (vallásilag tiltott), mert rengetegen a játék megszállottjává váltak, illetve csak időpocséklás az egész.”

Az iszlám törvények egyébként tiltják az időpocséklást. Azt persze nem teljesen értjük, hogy ha valaki kikapcsolódásként tekint a játékra, az miért számít időpocséklásnak.

“A Korán szigorúan tiltja az idő vesztegetését, a PUBG pedig egyértelműen bele esik ebbe a kategóriába. A kurdok egyébként nagyon nagy számban PUBG függők, rengeteg időt töltenek a játék előtt, pedig semmi előnyük nem származik abból, hogy játszanak.”

Tavaly októberben a kínai hatóságok is próbálták szabotálni a PUBG-t, mivel nem találhatóak meg a játékban a kommunizmus alapvető értékei.

A PUBG miatt lett öngyilkos egy 13 éves fiú

Forrás

A borítókép csupán illusztráció

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva