League of Legends

SPOILER: Megvan az idei VB-döntő párosítása!


Nagyon sima elődöntőkön vagyunk túl, reméljük a finálé már sokkal izmosabb lesz.

A 2018-as VB első elődöntőjén a kínai Invictus Gaming sima 3:0-val küldte haza nyugati riválisát, az európai G2-t. A meccs bár sima volt, simán nézettségi csúcsot döntött a kínai rajongók miatt.

A második elődöntőn a nyugati nagyhatalmak, vagyis az EU és az NA LCS két kiválósága csapott össze. A Fnatic vs. Cloud9 meccs azonban hasonlóan simára, szinte már bántóan könnyűre sikerült.

Első meccs, az early game csúcsa

A fnatic korán rányúlt a Top lane + Viktor kombóra, és sikerült mellé hasonlóan erős early game hősöket pickelniük. A C9 inkább hosszabb meccsre rendezkedett be, ezt pedig simán kihasználta az EU csapat.

14 perc alatt már 10 killnél és 1 toronynál járt a fnatic, a C9 viszont csak 1 gyilkosságot tudott összeszenvedni.

25 perc alatt, 20 killel be is fejezték a meccset. Viktor és Lee Sin egyaránt 5 killel zártak, mindketten halál nélkül.

Második meccs, a late game csúcsa

A fordított állás miatt ezúttal a kései játékra alapozott az EU csapat, a cél az hosszú életben maradás volt. A korai játékból ügyesen kivonták magukat, 25 perc alatt ezúttal nem 23, csak 7 kill született a pályán.

A végén egyetlen csapatharccal eldöntötték a meccset, tökéletes lategame stratégiát állítottak fel.

Harmadik meccs, a legszorosabb csata

A Cloud9 tanult az első meccsből, és ezúttal nem hagyott akkora korai előnyt európai riválisának. A Top lane Viktor ezúttal is ott volt ugyan A meccs 20. percében még előnyben is volt az NA csapat, ilyen eddig az egész Bo5 elődöntő során egyszer sem fordult elő. Nem tartott sokáig azonban az NA öröm, egy kritikus csapatharccal lényegében megnyerte a meccset a fnatic. Elhoztak 4 killt, egy Infernal Dragont és a Baront is.

A fnatic innen már csak az itt megszerzett előnyt érvényesítette a pályán és 10 perccel később végül a győzelem is meglett. Ezzel csak úgy, mint az Invictus Gaming, a fnatic is 3:0-val jutott be a döntőbe.

A 2018-as Worlds döntőjében tehát a kínai Invictus és az európai fnatic csapnak össze!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva