Hearthstone

A legextrémebb páros-páratlan paklik (#2): Odd Midrange Druid


Megnéztük, mire megy a Druid a páros költségű lapok nélkül.

A The Witchwoodban megjelent Baku the Mooneater, Genn Greymane páros elég komolyan felforgatta a mindenkori Hearthstone metát, hiszen a páros-páratlan mechanika alaposan kibővítette a lehetőségek tárházát. Az azóta eltelt hónapokban rengeteg népszerű Even és Odd koncepciót láthattunk már mindegyik class-ból, akadnak azonban olyanok is, amikkel szinte egyáltalán nem próbálkoztak még széles körben. Cikksorozatunkban a legextrémebb páros-páratlan deckeket igyekszünk bemutatni nektek.

Egyértelműen a Druid az a class, aminek jelenleg a legtöbb fajta életképes deckje van, érdekesség azonban, hogy Even vagy Odd verzió pont nincs ezek között. Ennek oka leginkább abban keresendő, hogy a páros-páratlan elkülönítés nagyjából pont kétfelé vágja a class legjobb lapjait, így nehéz elköteleződni egyik vagy másik iránt.

A páratlan verzióban mégis érződik némi potenciál, ez pedig a felturbózott hősképességnek köszönhető: a 2 manáért kapott 2 armor és 2 kiosztható sebzés a leguniverzálisabb Hero Power mind közül, így ha valami miatt, hát ezért mindenképpen megéri próbálkozni. A népszerű streamer és kommentátor, Brian Kibler meg is tette néhány hete egy alapvetően lényekre alapozó Odd Midrange Druid paklival. Íme ennek a listának a némileg módosított verziója, ami jobban illeszkedik a nerfek utáni metához.

AAECAZICBCS0BeYFnvgCDd4Fn8IC68ICysMCyssCkdACmNIC0eECi+UC+eYC/eoC2OwCi+4CAA==

Látható, hogy a deck alapvetően a középjátékban igyekszik megalapozni a győzelmet, kialakítva egy olyan boardot, ami egyrészt nyomás alatt tartja az ellenfelet, másrészt pedig képes megvédeni magát a túloldalról érkező fenyegetésektől. A kisebb lényeket a Hero Power nagyon könnyen el tudja takarítani a játék elején, a hősképességgel pedig a Jasper Spellstone is egész gyorsan felfejleszthető, amivel jókora tempóelőnybe lehet kerülni egy nagyobb lény eltakarításával. A nyomást az olyan buff lapokkal lehet a legjobban növelni, mint a Fungalmancer vagy a Cobalt Scalebane, ezeket érdemes körültekintően előkészíteni a harmadik-negyedik körben. Kivégzésre pedig a Savage Roar és a Cenarius is alkalmas szélesebb board esetén, illetve a Druid of the Claw is besegíthet a charge képességének köszönhetően.

Magát az Odd Druidot persze el lehet vinni teljesen más irányba is. Játszhatunk full kontrollt, de akár rámehetünk a Hadronox kombóra is, hiszen a fontos elemek (a pók mellett a Naturalize, a Witching Hour és a Carnivorous Cube) mind rendelkezésre állnak, már csak megfelelő Taunt lényeket kell találni (például ezeket). De mind közül talán a fenti midrange verzió képes a legkiegyensúlyozottabb teljesítményre. Sok szerencsét mindazoknak, akik tesznek vele egy próbát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva