League of Legends

A Riot Games partnerséget kötött a Marvellel – Jönnek a hivatalos League of Legends képregények!


Ennél nem is biztos, hogy kell nagyobb hír mára League of Legends fronton.

A League of Legends világa hatalmas, s folyamatosan bővül. A Riot néhány évvel ezelőtt kivágta az ablakon az eredeti “idézős” történetet, s elkezdtek egy saját univerzumot kidolgozni. A történetmesélésnek pedig több formája is van, eddig saját weboldalán tette mindezt a Riot, novellák, esetleg videók, ritkábban online képregények formájában. Ám most hatalmas mérföldkövet ért el a kiadó, ugyanis partnerséget kötöttek a világ egyik, ha nem a legnagyobb képregény kiadójával a Marvel Comics-szal.

Az első közös, nyomtatásban is megjelenő képregény főszereplője Ashe lesz Freljordból. A “League of Legends: Ashe: Warmother” képregény előreláthatólag 2019 májusában kerül majd a polcokra.

A Warmother borítója – Riot Games, Marvel Comics

Greg Street, a játék kreatív fejlesztője a The Verge-nek elmondta, a saját weboldalon publikált saját készítésű képregényeik csak amolyan “stílus tesztek” voltak, viszont nagy szerepet játszottak abban, hogy a Riot számára világos legyen, szükség van a Marvellel kötött kollaborációra.

“Úgy gondoljuk, hogy a képregények kiválóak ahhoz, hogy elmeséljük egy falucska történetét a fagyos Freljordon, vagy megmutassuk, hogyan is néz ki egy bilgewateri trópusi kikötő.”

A Riot Games és a Marvel tehát hosszútávra tervez, Ashe még csak a kezdet, egy egész szériát fog a két kiadó közösen készíteni. Nem is csoda egyébként, hogy Ashe története az első, amit papírra vetnek, elvégre a marksman a kezdetek óta a játék része, benne volt az első 40 karakterben. A történetet a Riot Games Odin Austin Shafere fogja írni.

Freljord – Riot Games

Három szériát tervez létrehozni a Riot a Marvellel karöltve, az egyik bizonyos karakterek eredettörténetét helyezi reflektorfénybe, egy másik ezeket a történeteket fejtené tovább, egy harmadik pedig a League of Legends-ben is található alternatív univerzumokról szólna, lehetséges, hogy a K/DA csapat is kap majd egy saját képregényt emiatt.

Nagy kár, hogy a legendás Stan Lee ezt már nem élhette meg!

Stan Lee emlékére – Minden idők 5 legjobb Marvel játéka

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva