Hearthstone

Legendary és Epic nélküli paklik a Rastakhan után (#6) – Rogue


Nézzük, mivel érdemes próbálkoznia azoknak, akik szerényebb készletből tudnak csak gazdálkodni.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a legmenőbb Legendary és Epic lapokkal tömje tele a deckjeit. Nem kell azonban kétségbe esni, ha szerényebb lapkészlettel rendelkezel, hiszen az alacsonyabb szinteken ezek nélkül is remekül lehet boldogulni. Cikksorozatunkban minden class-ból mutatunk nektek egy-egy paklit, amely kizárólag, Basic, Common és Rare lapokra építve is hozhat számotokra sikerélményt a Rastakhan’s Rumble utáni metában.

Budget Tempo Rogue

A Beast, Elemental és Mech szinergiák után most újabb altípus kerül terítékre az olcsó Hearthstone paklikat bemutató rovatunkban, a Rogue kapcsán ugyanis erősen adják magukat a kalózok, miután több olyan Pirate is van, amely jól kombózik a class hősképességével. Lássuk, hogyan használhatjuk ki a legjobban az 1/2-es Daggert!

Budget Tempo Rogue
AAECAaIHAA+0AYwC7QLNA9QFiAfnB90I68IC0eEC2+MCpu8CroUDs4UDz4kDAA==

A Hero Powerrel jól együttműködő kártyáknak hála olcsó lapokból is egészen ütőképes Tempo Rogue paklit lehet összeállítani, melynek lényege, hogy olyan előnyt igyekszik kiépíteni a boardon az első pár körben, amit aztán nagyon nehéz időben megfordítani. A 0 manás Backstab csírájában, manaelőnyből folytja el az ellenfél próbálkozásait, miközben mi olyan lapokkal terrorizálhatjuk őt, mint a Sharkfin Fan vagy a Rogue paklik jelenlegi legerősebb 3-dropja, a Hench-Clan Thug, ami egy második körös Hero Power után lényegében 4/4-esként érkezik a harmadik körben.

Látható, hogy a Sharkfin Fan és a Hero Power némileg ütik egymást (ha nálunk van a Coin, akkor persze már jobb kicsivel a helyzet). Éppen ezért illeszkedik remekül a deckbe a Serrated Tooth, amely mindkét említett miniont remekül “előkészíti”, ráadásul amikor elfogy, akkor még Rush-t is ad a lényeinknek, amivel kontroll alatt tarthatjuk a boardot. A kalózos vonalat a Bloodsail Howler, a Southsea Deckhand és a Bloodsail Raider egészítik még ki, melyek közül utóbbi kettő is jól szinergizál a fegyverekkel – szerencsés esetben már a harmadik körre kialakíthatunk egy nagyon veszélyes boardot, egy Serrated Tooth, Sharkfin Fan, Hench-Clan Thug kezdés után 8/8-nyi minionnal várhatjuk a folytatást.

A középjátékhoz érkezve a jó öreg Fungalmancerrel stabilizálhatjuk a térfelünket – ha nálunk van, akkor mindenképpen érdemes úgy alakítani a negyedik kört, hogy a lehető legnagyobb eséllyel megmaradjon két lényünk a folytatásra. Őt egyébként nagyon jó visszavenni Shadowsteppel, akárcsak az SI:7 Agentet vagy az Elven Minstrelt, melyek közül előbbi remekül takarít az ellenfélnél, utóbbi pedig feltölti a kiürült kezünket. De akár Southsea Deckhanddel is lehet kombózni, ha az a +2 sebzés jelentené a győzelmet – a Charge-os kalóz egyébként az egyik legjobb kivégző lapunk, hiszen egy dupla Cold Blooddal kombinálva mindössze 3 manából bevihetünk 10 sebzést, de az Eviscerate-tel is pontot lehet tenni a meccsek végére. Utóbbit persze ne lőjük el túl korán, hiszen előfordulhat, hogy valami veszélyes lényt vagy Tauntot kell inkább eltávolítani vele – erre a feladatra egyébként a Sap is kiváló eszköz.

  • Ezt tartsd meg a játék elején: Fire Fly, Serrated Tooth, Hench-Clan Thug, Sharkfin Fan, Backstab

Milyen lapokkal lehet bővíteni?

Ha valaki tovább szeretné erősíteni a decket, akkor az alábbi Epic és Legendary lapokra támaszkodhat:

Cikksorozatunk következő részében a Shaman kerül majd terítékre.

Olvastad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva