Fifa

A FIFA 20 lehet az utolsó megfogható FIFA epizód!


Nem tudjuk mikor, de az EA is egészen biztosan át fog állni a digitális megjelenésre, a fizikai verziók helyett.

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, milyen változásokon eshet át a FIFA 20 a korábbi verziókhoz képest. Itt említettük az előfizetéses modellt, ennek néztünk most kicsit jobban utána.

FIFA 20: Mire lenne TÉNYLEG szükség?

A FIFA 19 megjelenésekor 25%-os visszaesés volt kimutatható az üzletekben, a korábbi verzióhoz képest. De nem vették ennyivel kevesebben a játékot, az emberek egyszerűen nem igénylik már a dobozos verziót, egyszerűen megveszik Originen keresztül. Persze az EA is finomat erre próbálja sarkallni az embereket, ha online vásárolsz:

  • kedvezményhez juthatsz
  • előbb játszhatsz
  • több tartalomhoz jutsz hozzá.
A FIFA 19 borítója, Cristiano Ronaldo, még Real mezben.

Az EA igazgatója, Andrew Wilson egy interjúban elmondta, szeretnék ha kiadó szinten el tudnának mozdulni az előfizetéses formula felé.

Megváltoztatta a módját a tévézésnek (az előfizetés – a szerk.), megváltoztatta a zenehallgatási szokásainkat, még a könyvek olvasását is megreformálta

Így jellemzi az előfizetéses modellt az EA első embere, és reméli, hogy a jövőben el tudja mozdítani a céget ebbe az irányba.

Jó példa a Madden NFL telefonos verziója, ami immár 3 éves, de folyamatosan frissül, tulajdonképpen új játékká alakul át.

Teljesen jogos félelem, hogy így lesz-e évről évre valami nagy dobás. A Frostbite engine-re való átállás 3 éve akkora lépés volt, hogy még jó néhány évig nem számíthatunk ekkora változásra, sajnos.

Hogyan és mikor áll össze az év csapata? Íme minden tudnivaló a TOTY-ről

Az EA-nek egyébként nem lenne ismeretlen terep, az EA és Origin Access már évek óta jól működik, a játékosok is szeretik az exkluzív lehetőségek miatt.

Az egyetlen technikai probléma, hogy sok célországban még mindig instabil és/vagy lassú internet kapcsolattal rendelkeznek a játékosok. Ha az EA teljesen átállna a digitális megjelenésre, jelentős játékosszám csökkenést tapasztalhatna, ezért talán még várnak néhány évet ezzel a lépéssel.

Nagyon megfontoltnak kell lenniük, az EA bevételének több mint 20%-át teszi ki a FIFA sorozat önmagában.

Szerinted elérkezett az ideje, hogy csak digitálisan jelenjen meg a FIFA vagy még néhány évig jó lenne ha kézzel fogható formában jönne a boltok polcaira? Véleményetek várjuk a kommenteknél!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva