Gaming

Egy ideig maradhatnak még a mémek – Elnapolták a 13. cikkelyről szóló szavazást


A probléma ettől még nem szűnt meg sajnos.

Az Európai Parlament ezen a héten, január 21-én szavazott volna eredetileg a szerzői jogokkal kapcsolatos kérdésekben, amit az interneten szimplán csak ‘Article 13’ néven emlegetnek. A szavazás és egyben a vita azonban elmaradt, mivel a többség visszaküldte átdolgozásra a javaslatot. Valószínűleg a képviselők is érezték, hogy ez ilyen formában nem a legjobb ötlet, hiszen az internet szabadsága a tét. Nemrég a YouTube és a Twitch is megkongatta a vészharangot, ami nem csoda, hiszen a legnagyobb videómegosztó oldalak működését nagyban befolyásolná eme rendelet.

A YouTube egy petícióval tiltakozik a rendelet ellen, illetve prezentálták, hogy hogyan nézne ki az oldaluk abban az esetben, ha a 13. cikkely hatályba lépne.

Mi is ez pontosan?

Az Article 13 fő célja, hogy segítse a tartalom gyártókat megvédeni a saját produktumaikat. Ezzel semmi baj nem is lenne, a készítők mindig is arra vágytak, hogy hatékonyabban tudják védeni a saját dolgaikat az interneten. A probléma viszont az, hogy a rendelet bőven túlmegy az ésszerűség határain. Jelen állás szerint ha egy streamer más tulajdonát használja fel annak engedélye nélkül, ő maga a felelős a következmények miatt.

Egy kis időt sikerült tehát nyerni, ezzel viszont még korántsem ért véget a küzdelem.

A további részleteket itt találjátok:

Nincs több mém? Nincs több emote? Így nehezítheti meg az Article 13 az európai streamerek életét

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva