Fifa

Belgium beintett az EA-nek: Nincs több FIFA pont az országban!


Ha ez elindít egy lavinát, az EA hatalmas bajba kerülhet.

Rengeteg alkalommal számoltunk be nektek az EA különféle nehézségeiről, ez azonban most új szintre lépett.

Februártól a belga játékosok nem fognak tudni FIFA pontokat venni. A profiljukon lévő valutát még elhasználhatják, de újabb adagot már nem fognak tudni venni. A coinokat ugyan úgy kapják, ezekért vehetnek majd pakkokat, és piacozhatnak is, ez nem változik.

Így vált szörnyeteggé az EA: a lootboxok eredettörténete

A belgák mintáját könnyen követhetik a németek, franciák, de az angoloknál is vizsgálódnak már a loot boxok és az azok által generált függőségek után.

Belgium tényleg nem viccel, már tavaly júliusban már megszüntek a loot boxok a CS:GO-ban, és az Overwatch is kikapcsolta a láda nyitogatást az országban. Csoda, hogy a FIFA eddig bírta.

Ami sokkal érdekesebb, hogy mi lesz így az EA-vel? Ha ez egy lavinát indít, és több ország is letiltja a FIFA pontok árusítását, a kiadó nagy bajba kerülhet, annak tudatában, hogy a bevételük 2/3 a játékokon belüli vásárlásokból (leginkább FUT) jön.

We seek to bring choice, fairness, value and fun to our players in all our games.

Az EA a már unalomig ismételt tételmondattal válaszolt, miszerint ők tovább keresik a lehetőségeket, hogy választási lehetőséget adjanak a játékosoknak, korrektlek legyenek velük és értéket közvetítsenek az összes játékukban.

Nem vagyunk EA ellenesek, alig várjuk az új címeiket, de tényleg egyre szorosabbra feszül a kötél az EA körül, valamit sürgősen változtatniuk kell. Ez a balhé nagyon nem hiányzott az Anthem katasztrófális demója után…

Ezt olvastad már?

Áll a bál a Metro: Exodus körül, a kiadó offolta a Steamet az Epic kedvéért

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva