Gaming

Az RTX 2060 miatt újonnan felejtős, használtan viszont aranybánya a GTX 1070!


Utána néztünk, megéri-e a korábbi generáció az RTX 2060-al szemben.

Bár az RTX kártyák rajtja közel sem volt egy fáklyás menet, az Nvidia lassan túl van a kezdeti nehézségeken, tisztulni látszik, hogy melyik kártya kinek éri meg igazán. Az RTX 2080 és 2070 abszolút a hardcore gamereket célozza, a 2060-as kistestvér viszont már egy sokkal pénztárca barátabb megoldás lehet.

Mégsem egyértelmű, hogy ki most ennek a kategóriának a legjobban megérős kártyája, hiszen az előző, 10-es generációs kártyák árai elkezdtek zuhanni, így jó kis verseny alakult ki házon belül.

GTX 1070 Vs. RTX 2060

Először is nézzük meg az áraikat a videokártyáknak:

Az RTX 2060-at, átlag 130,000 forint környékén tudjuk beszerezni, persze vannak drágább, és olcsóbb modellek is. Ez az ár az ÚJ modellekre igaz, 2-3 év garanciával!

A GTX 1070-re a hardveraprón szürreálisan olcsón, 85 ezer forint környékén is már látni hirdetéseket, de mindig vegyük figyelembe, hogy kitől vásárolunk! A megbízhatóbbnak tűnő eladók 95-110 környékére lövik be a még garanciális 1070-es videokártyákat.

Az árbeli különbség tehát durván 30,000 forint. Ennyivel drágább az RTX 2060-as kártya.

De mivel ad többet az RTX 2060 és melyik kinek érheti meg jobban?

Természetesen, ahogy az generáció váltásnál kötelező, mindenből egy picikét többet nyújt teljesítményben az elődjénél, még ha nem is egyenes leszármazottról van szó. A GTX 1070-es kártya talán egyetlen fontos előnye, hogy több memóriával rendelkezik. Ez főként akkor lehet érdekes, ha magasabb grafikai beállítások mellett tervezünk játszani az új címekkel.

Az RTX 2060 cserébe, ahogy már korábban írtuk, minden szempontból egy picikét gyorsabb, és amit nem szabad elfelejteni, 3 évvel újabb hardver! Gyakorlatban ez nagyjából 10 fps-t jelent minden játékban.

+RTX

És akkor a legnagyobb újdonság, a ray tracing. Az Nvidia újdonsága, mely bár nem teszi szembetűnően szebbé a játékokat, az árnyékok és tükröződések egyszerűen szemkápráztatóak lesznek. Így néz ki a gyakorlatban:

Nyilván ez a videó az Nvidiától egy kissé hatásvadász, a tükröződések tényleg szebbek, legalább is azokban a játékokban, amik már támogatják az RTX technológiát.

Konklúzió:

Ha fontos az, hogy spórolj a videokártyán, de nem akarsz a teljesítményből sokkal aláadni, nagyon jó döntés lehet a GTX 1070-es kártya, használtan. Rengeteg van ezekből még élő garanciával.

Az RTX 2060 ezzel szemben 25-40 ezer forinttal is drágább lehet, cserébe te helyezed üzembe, tovább van rá garanciád, és az Nvidia is biztosan tovább fogja támogatni, mivel 3 évvel újabb mint a rivális 1070.

Vagyis mindent egybe vetve az új RTX 2060 szerintünk jobb vétel, megéri egy picivel többet áldozni rá! Aki viszont nem teheti meg, mindenképp a használt 1070-ek között nézzen szét!

Ezt olvastad már?

Az év átverése: Azt hitte új gépet kap, ezért szétverte a sajátját

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva