Fifa

Nem a fejlesztők hibája az input lag a FIFA 19-ben!


Megdöbbentő felfedezést tett egy játékos, aki egyébként IT szakember a mindennapokban.

A FIFA 19-et, ugyan úgy, ahogy az elődöket is, rengeteg kritika éri, miszerint később történnek meg a dolgok, mint ahogyan azt mi szeretnénk. Ezt nevezzük input lagnak. Persze ez egy leegyszerűsített magyarázat, a lényege tényleg ez.

Most úgy néz ki, új fordulatot vesz a FIFA és az input lag több éves kapcsolata, hiszen donhuan09 reddit felhasználó a Weekend League ideje alatt bizony lekövette az adatok (trace route) útját, és forgalmi idejét a konzolja és a játékszerver között. Ez most nem a gagyi, clickbait reklámok helye, de…

Amit talált, arra kevesen számítottak!

Ezt nem tudtam kihagyni, nézzétek el nekem. Szóval a lényeg, hogy nem a játék netkódja a rossz. Még csak nem is általánosságban vannak bajok a szerverekkel. Az igazság az, hogy a frankfurti, fő EU szerverrel vannak problémák.

A fenti képen egy trace route látható. A fenti címlista az állomások, melyeken keresztül megy az adat. A lenti két grafikon az utolsó átviteli szerver és maga a játékszerver. Jól látható, hogy a szerver, ahol “megtörténik” a meccs, teljesen jól fut, alig vannak teljesítménybeli kilengések, ami van is nagyon alacsony. Ezzel szemben az átviteli közeg olyan rossz állapotban van, hogy konkrétan alig van ép pillanata.

Érdekesség, hogy amikor holland szerverre csatlakozott a posztot elkészítő játékos, érezhetően jobban futott a meccs, de ez az esetek 10% nagyjából, hiszen a frankfurti a fő EU szerver, a mérkőzések túlnyomó többsége Európából ezen a szerveren fut, a többi csak amolyan kisegítő szerver.

Ezeket a szervereket az EA a velia.net-el üzemeltetteti, arról viszont sajnos nincs információnk, hogy milyen megállapodásban vannak a felek. Reméljük, hogy ez a hír egy kicsit felpörgeti a közösséget, lévén, hogy most már van mire hivatkozni. Talán a kiadó is elindulhatna egy jobb irányba, ha már úgy is minden évben megfejik a játékosaikat.

Ezt olvastad már?

Megvan! Újból magyar játékos a FIFA 19 Team of the Weekben

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva