Tech

A vártnál drágábban, de hazánkba is megérkezett az AMD Radeon VII


Aki szeretné, már meg is vásárolhatja az AMD új kártyáját.

Korábban írtunk az AMD új csúcskategóriás kártyájáról, amit a vörösök az RTX 2080 ellen indítottak hadba. A limitált darabszám ellenére papíron ugyan olyan áron kínálják a Radeon VII-t is, mint az RTX 2080-at. Végre hazánkba is megérkeztek a kártyák, viszont ahogyan az lenni szokott, nem épp túl kellemes árfekvésben. A vásárt ez alkalommal is az Alza nyitotta meg, egyelőre csak innen tudunk mazsolázni.

Az első darabok / Forrás: Alza.hu

A kártyák ugyan azt a referenciahűtést kapták, az induló ár pedig 261 590 Ft, ennyiért kaphatjuk meg a Sapphire termékét. Az ASUS már 275 ezer forintot kér ugyan ezért, de szerencsére ehhez már csomagolták az AMD ajándékcsomagját is.

Az RTX 2080 kínálat alja / Forrás: argep.hu

Az RTX 2080-ak ezzel szemben már 230 ezer forinttól kaphatóak, ami laza 30 ezer forinttal kerül kevesebbe a Radeon VII-től. Mindezek mellett halkabbak és hűvösebbek is ezek a kártyák. Elég nehéz dolga lesz így az AMD-nek. Ezek persze csupán a kezdeti árak, amelyek a későbbiekben mérséklődhetnek. Emellett az AMD is csökkentheti az árakat, ha nagyon nem vinnék a kártyákat.

Ezt olvastad már?

A Valve bemutatja: Íme 2018 legjobb Steames játékai!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva