Gaming

Ők biztos nem loot boxolból kapják a fizetést – Az Activision és az EA CEO-ja is a legtúlfizetettebb vezetők között az USA-ban


Egy friss kimutatás szerint az Activision Blizzard és az EA feje a legtúlfizetettebb CEO-k közé tartoznak az Egyesült Államokban.

A kimutatást egy non-profit szervezet hozta nyilvánosságra, akik a szervezetek társadalmi felelősségvállalásának növekedéséért harcolnak. A túlfizetés relatív, így egy nagyon jó metódust kellett kitalálniuk a számítására.

A végösszeg úgy jön ki, hogy figyelembe veszik a CEO és egy átlagos céges fizetés arányát, továbbá olyan tényezőket, mint például a részvényesek támogató, vagy ellenző szavazatait.

Number 1. – Bobby Kotick

Kedvenc száma a 306

Ezzel a metódussal számolva, az Activision első embere, Bobby Kotick a legtúlfizetettebb CEO az amerikai videojáték iparban. Az éves fizetése a jelentések szerint 28,698,375 dollár, mely szám 306-szor több, mint egy átlagos Activision Blizzard alkalmazottnak. A részvényesek 92% nem ért egyet ezzel a fizetéssel. Bobby, ha jogos fizetést kapna, 12,835,277 dollárt kapna, szerintünk ebből is el lehet éldegélni.

Number 2. – Andrew Wilson

3 commom és duplicate? Komoly?

Mindeközben a szívtipró Andrew Wilson, az EA jelenlegi első embere, és a lehúzós loot boxok feltalálója 35,728,764 dollárt keres évente. A részvényesek 97% nem ért egyet ezzel, ami nem is meglepő, hiszen ez 371-szer több, mint egy átlagos EA-s alkalmazott keresete évente. Egy ideális világban Andrew 19,673,861 dollárt keresne. Annyira kevés lenne ez, Andrew?

Könnyebb úgy kontextusba helyezni ezeket a számokat, ha tudjátok mik az átlagok, úgyhogy eláruljuk, hogy egy átlagos CEO (USA top 500 vállalata alapján) fizetése 142-szerese az alkalmazottakéhoz képest. Kotick és Wilson a túlfizetett lista 45. és 98. helyét foglalják el, olyan cégek vezetőivel együtt, mint a Disney, Netflix, Mattel, McDonald’s és a 20th Century Fox.

A közösség zseniálisan kommentálja a nyilvánosságra hozott adatokat, itt van néhány a kedvenc hosszászólásaink közül:

Card

Card

Card

Szerintetek megérdemelten kapnak ennyivel több pénzt ők, mint más CEO-k a videojáték iparban? Jó irány ez, vagy jobban megerősíti bennünk azt, hogy miközben a játékok egyre gyengébb minőségben látnak napvilágot, a fizetések, és a lehúzások egyre nagyobb alakot öltenek?

Valamivel meg kell hajtani az új AAA játékokat, itt a tökéletes 1080p videokártya:

Megérkeztek a GTX 1660 Ti-ok hazánkba – Videókártya ajánló

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva