Hearthstone

Top 5 legnépszerűbb common lap standardben, avagy mikkel találkozunk leggyakrabban


Terítéken a legpopulárisabb common kártyák.

Közeleg az új kiegészítő és a Hall of Fame bejelentése, amire már nagyon vár mindenki, ugyanis a meta kezd beállni, ismerős arcok köszönnek vissza a játéktéren. Hogy kik pontosan? Ezen fogunk végigmenni most – elsőként a legnépszerűbb common lapokat nézzük meg a HSReplay statisztikáit használva. Vágjunk is bele!

1.Tar Creeper – 24%

Tar Creeper(55456).png

Az abszolút győztes a 3 manás Sen’jin Shieldmasta, mely kontrollokban lassításként, aggro deckekben értékesebb minionjaink bevédéseként szolgál.

2. Fire Fly – 24%

Fire Fly(55466).png

Nem sokkal maradt el a sokak szerint a valaha volt egyik legjobban dizájnolt egy drop, amiben valljuk be van valami: az 1 mana 1-2 kifejezetten gyenge, de tudunk pingelni vele és visszaadja önmagának szöveg nélküli verzióját. Rogue-ban különösen jó, hisz a combo lapokat egyért aktivizálja, illetve régen a Quest variánsban is visszaköszönt.

3. Dire Mole – 17.6%

Dire Mole(76996).png

1 mana 1-3: ha leírjuk ezt a statisztikát, akkor egyből felfigyel az átlag játékos, ugyanis pontosan ezek azok a méretek, amik a játék legerősebb 1 dropjait képezték. Nortshire Cleric, wildban a Tunnel Trogg és nerf előtt a Mana Wrym is ezekkel a statokkal rendelkezett. Jól mutatja, hogy mennyire jó kiindulópont ez, hogy a szöveg nélküli (oké, a Beast tag hunterben egy bónusz pont) Dire Mole jelenleg a 3. legnépszerűbb common kártya standardben.

4. Crackling Razormaw

Crackling Razormaw(55500).png

A Hunter népszerűsége töretlen, ahogy ez a legutóbbi meta jelentésből is kiderül, így nem meglepő, hogy a 4. helyen a Midrange verzió egyik kulcslapja áll. Legjobb célpontja pont a 3. helyezett Dire Mole, amit 1-3-as méreteivel nem sűrűn fognak elpusztítani az 1. körben, így tökéletes play a másodikban adaptálni a Razormaw-val.

5. Springpaw

Springpaw(90155).png
forrás: hearthstone.gamepedia

A kártya, aminek köszönhetően a beasteknek +1 támadást adó Timber Wolf már nem csak egy rossz vicc: igencsak jó cseréket lehet ezzel a duóval művelni, hát ha még ott van egy Scavenging Hyena, aki ezek által folyamatosan hízik…

Sorozatunk következő részében a rare kártyákat pörgetjük végig, tartsatok velünk akkor is!

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva