Counter Strike

Steam figyelő: A február a bukások hónapja volt


Február nem az fps-eké volt, szinte minden játék veszített táborából.

Az előző hónapban a Dota 2 már átvette a vezetést, ám csak egy hajszállal. A PUBG Corp. viszont kiadott egy frissítést és a Vikendi Pass is befejeződött, ami mégsem hozta vissza a játékosokat olyan ütemben, mint várható volt, így a szakadék a két játék között tovább erősödött. Ebben a rovatunkban a Magyarországon legfelkapottabb és legnépszerűbb Steames játékokat vesszük hónapról-hónapra górcső alá, nézzük, hogy hogyan alakultak a legnépszerűbb játékok a legrövidebb hónapban idén!

Top 5 Steames játék *

  1. Dota 2 – 420 millió óra
  2. PUBG – 325 millió óra
  3. CS:GO – 275 millió óra
  4. Rainbow Six Siege – 53 millió óra
  5. GTA V – 43 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

Counter-Strike: Global Offensive

A Valve nagy lépésének köszönhetően továbbra is remek statisztikákkal rendelkeznek. Úgy tűnik, hogy mostanra már elérte a teljes célközönségét a játék és februárban csökkent a játékosok száma, ráadásul a játékosok 7,5 %-kal, azaz 30 ezer emberrel voltak kevesebben átlagosan. Egyidejűleg maximum 654 ezren voltak a játékban, ami a január 684 ezres adataihoz képest elég jelentős csökkenés. Az ingyenesség újdonsághatása is egy ideig tart, aztán valami újat kell kitalálnia a Valve-nak. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az, de remélhetőleg valami izgalmasabb Operationnel készülnek.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

A szebb napokat is megélt PUBG-n nem igazán segített a február. Hiába volt vége az eventnek, már 12 %-kal megint esett a játékosbázis a januári adatokhoz képest, ez azt jelenti, hogy közel 60 ezer játékossal volt kevesebb a szervereken. Az egyidejű játékosok száma pedig már az 1 milliót sem érte el, pedig régen volt az 3 millió is… Kíváncsian várjuk, hogy a PUBG Corp. mivel próbálja majd felkorbácsolni a hangulatot. Kezdetnek Erangel lootjának felhúzása megfelelőnek hangzik, viszont még ezt sem lépték meg egyelőre. A Dota 2 eléggé elhúzott már a PUBG mellett, ha így haladunk a CS:GO is elé kerülhet.

Rainbow Six Siege

Nyilvánvalóan a Rainbow Six Siege-et jóval többen játsszák, mint a fentebbi ábrán láthatjuk, ugyanis a Uplay-es adatokat nem publikálja a Ubisoft. A korábbi nagy R6S akciók ellenére nem igazán volt nyerő hónap a február, ugyanis 7,8 %-kal csökkent az átlag játékosok száma, így mindössze 73 ezren választották átlagosan a Rainbow-t.

Ring of Elysium

A ROE egyre rosszabbul teljesít. A Tencent üdvöskéje nem igazán hozta be azokat a számokat, amiket vártak tőle. Hiába jött az új pálya, az új Pass, februárban 45 %-a a játékosoknak a ROE felé sem nézett, így a 25 500-as átlagos játékos helyett, mindössze 14 ezren voltak a szervereken. Valamit már nagyon ki kell találnia a fejlesztőknek, hogy mivel tudják becsalogatni a játékosokat, mert ebből baj lesz.

Ezt olvastad már?

Használt Piac: 5 éves processzorral a mai játékokat? Felkészül az Intel i7-4790K

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva