Tech

Az Nvidia nem áll le – Máris jön az új GTX 1650


Hamarosan megérkezhetnek az utolsó Turing modellek.

Tavaly augusztus 20-án robbantotta be az RTX generációt az Nvidia, amiről azóta kiderült, hogy nem feltétlenül fogja megváltani a világot. Az árat sikeresen feltolták a csillagos égig, ezért a hazai felhasználók inkább a közép-alsó kategóriás palettát várják, aminek kiadása zöld óriás nem igazán sürgette ez idáig. Most viszont megérkeztek az első hírek az olcsóbb kártyákról, a GTX 1650 és 1650 Ti ugyanis nemsokára érkeznek, ha hihetünk a pletykáknak. Persze az olcsó relatív fogalom, hiszen az AMD még mindig nem adta ki az új Navi generációját, így az árpárbajra még valószínűleg várnunk kell.

A várt specifikációk / Forrás: Videocardz.com

A GTX 1050-hoz képest előrelépés lesz az új kártya, már csak a 4 GB GDDR5 memória miatt is. A pletykák szerint elsőként a GTX 1650-et fogja kiadni a gyártó, méghozzá április 22-én. Könnyen lehet, hogy a Ti verzió is egy időben érkezik majd a GTX 1650-nel, hiszen mindkét kártya a 12 nanométeren készülő TU117-es chipre épül majd.

A jelenlegi információk szerint az Nvidia még nem kereste meg a tesztelőket, viszont a twitteren már feltűnt egy teljesítményteszt, amiben a GTX 1060 3 GB-os verzió alatt teljesített a GTX 1650. Kíváncsian várjuk az árazást és a független teszteket! Egyelőre minden jel arra mutat, hogy ezek lesznek a széria utolsó darabjai.

Ezt olvastad már?

Videókártya erősorrend – A legrégebbitől a legújabbig, az összes VGA egy helyen

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva