Counter Strike

Steam figyelő: Már a CS:GO is lassan lenyomja a PUBG-t


Márciusban a verseny még izgalmasabb lett, mint valaha volt!

A Dota 2 már két hónapja átvette a vezetést, az előny pedig már-már behozhatatlannak tűnik. A PUBG játékosbázisa tovább csökkent, így már nem az első, hanem inkább a második helyért megy a harc, a CS:GO ugyanis elég jól szerepelt a hónapban. A Rainbow Six Siege továbbra is stabilan tartja magát, az 5. helyre viszont becsúszott a Warframe, ami a GTA V-öt letaszította az 5. helyről.

Top 5 Steames játék *

  1. Dota 2 – 417 millió óra
  2. PUBG – 293 millió óra
  3. CS:GO – 275 millió óra
  4. Rainbow Six Siege – 49 millió óra
  5. Warframe – 44 millió óra

*= A legtöbb eltöltött idő szerint

Counter-Strike: Global Offensive

A CS:GO játékosbázisa | Forráás: steamcharts.com

A CS:GO továbbra is szárnyal, sőt úgy tűnik, hogy még mindig tud nőni. A februári hónap bár nem sikerült túl erősre, a március hozott némi felüdülést és közel 19 ezer játékos tért vissza a CS:GO-hoz. Az átlagos játékosok száma 390 ezer felett volt, egyidejűleg pedig maximum 680 ezren pörgették a CS-t. Azt gondoltuk volna, hogy az ingyenességnek köszönhetően egy idő múlva csökkenni fog a játékosbázis, ennek ellenére szépen tartja magát a játék a mai napig.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

A PUBG játékosbázisa | Forráás: steamcharts.com

A szebb napokat is megélt PUBG-n a március sem igazán segített, pedig azt hittük, hogy a február után már nem lesz olyan vészes a helyzet. További 20 ezer játékossal lett kevesebb, azaz már csak 418 ezren játszottak átlagosan a szervereken, egyidejűleg pedig maximum 931 ezer játékossal rendelkezett a PUBG. Némi reménykedésre adhatna okot az új Season Pass bevezetése, de ezúttal már az sem vezeti a Steam eladási listáját, csupán az 5. helyen áll, szóval valamit ki kell találnia a PUBG Corp.-nak, igazából azon sem lepődnénk meg, ha az ingyenessé tétel mellett döntenének.

Rainbow Six Siege

A R6S játékosbázisa | Forráás: steamcharts.com

Annak ellenére, hogy a Rainbow Six nem csupán a Steamen elérhető, így is kellemes játékosbázist tudhat magának a Valve platformján. A februári esés után viszont ezúttal is csökkent a játékosbázis 4,67%-kal. Így átlagosan 70 ezren voltak a szervereken, egyidejűleg  pedig közel 135 ezer játékos játszott a Rainbow Six Siege-dzsel. A fő játékosbázis még mindig megvan, de valami komolyabb újítással lassan ideje lenne előrukkolnia a fejlesztőcsapatnak, ha ismét jobb eredményeket akarnak felmutatni.

Ring of Elysium

A ROE játékosbázisa | Forráás: steamcharts.com

Nehéz kérdés, hogy a ROE saját magát csinálta ki vagy az Apex Legends játszott leginkább közre. A játékosok folyamatosan panaszkodnak az új pálya miatt, a fejlesztők viszont nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Ez a számokon is nagyszerűen látszik, hiszen a játékosbázis már közel harmadára csökkent december óta. Átlagosan közel 11 ezren játszottak a ROE-val, egyidejűleg maximum pedig 23 ezer volt a játékosok száma.

Ezt olvastad már?

Egész hónapban ingyen lehet tolni a Call of Duty Blackoutot!

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva