Tech

Óriásit csökkent a videókártya eladások száma a legfrissebb jelentések szerint


A növekvő árak bizony nem serkentik a vásárlói kedvet.

Nem igazán fogynak a videókártyák mostanában. A számítástechnikai piaccal foglalkozó kutatási iroda, a  Jon Peddie Research kiadta a legfrissebb piac szemléjét, amelyben elég elszomorító számokat mutattak a 2018-as 4. negyedévével kapcsolatban. A nyers eredményekből nem gondolnánk, de ide esett a karácsonyi szezon is, amikor jócskán megnő a kereslet, de ez esetben csökkent az előző negyedévhez képest az eladott darabszám. Az AMD részesedése 11,8 %-ra esett vissza a korábbi 12,4 %-hoz képest, az Nvidia pedig 15,3 %-ra az előző negyedéves 16,1 %-hoz képest.

2018 Q42018 Q3
AMD11,8%12,4%
NVIDIA15,3%16,1%
Intel72,9%71,5%

Az előző évhez képest 20 %-kal kevesebb dedikált videókártyát adtak el, ellenben a notebookok tekintetében 8 %-kal nőtt a kereslet. Az eladott PC-k 27,78%-a tartalmazott videókártyát, ami 3,83%-os visszaesést jelent az előző negyedévhez képest. Az Intel a processzorba épített grafikus chipjei segítségével és a diszkrét videókártyák eladásának csökkenésével tudott ilyen jó eredményt elérni.

Képen az Nvidia zászlóshajója, az RTX 2080Ti

A tabletek tekintetében nem volt változás az előző negyedéves eredményekhez képest. A videókártyák iránti kereslet csökkentését az is segítette, hogy egyre drágulnak a kártyák az utóbbi időben. Az Nvidia új szériájának köszönhetően már 100 ezer forintba kerül a középkategória, az AMD pedig még mindig nem adta ki az új generációját, amit elég régóta vár a közönség. A 20%-os visszaesés ettől függetlenül

Forrás

Ezt olvastad már?

Windows Lite: Új operációs rendszeren dolgozik a Microsoft!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva