Tech

Az 5 legjobb ár/érték arányú gamer gépház – A prémium külső prémium belsőt takar!


5 remek gépház, ami egészen biztosan nem fog csalódást okozni!

Korábban írtunk már az 5 legjobb olcsó gépházról, most pedig a legjobb ár/érték arányú házakat vettük célkeresztbe. Sokan megelégszenek az olcsóbb házakkal is, amivel igazából semmi probléma nincs, hiszen a feladatát ugyan úgy ellátja egy olcsóbb verzió is, viszont vannak azok, akik többre vágynak. Ha pedig szeretnénk a számunkra megfelelő kuckót kiválasztani úgy, hogy minden igényeinket kielégítse az adott termék, tehát jó legyen a kábelmenedzsment, megfelelő legyen a szellőzés, betehessünk egy vízhűtést minden probléma nélkül, tele legyen porszűrőkkel a ház, ezzel óvva a gépünk alkatrészeit, na meg akkor már a szín és a dizájn is kedvünkre való legyen. Ha azt szeretnénk, hogy a gépház minden egyes eleme prémium legyen, akkor bizony eléggé zsebbenyúlós a történet, simán ki lehet adni egy gépházért 50-100 ezer forintot is, mi viszont inkább a 20-40 ezres ársávot céloztuk meg. Ennyiért már olyan gépházakat kaphatunk, ami akár 10 évig is hű társunk lehet és 2-3 konfigurációt simán túlélhet, ha csak meg nem unjuk addig természetesen.

Mi a helyzet a ventilátorokkal?

Korábban többen kérdeztétek, hogy a gépházhoz adott ventilátorok megfelelő minőségűek-e vagy érdemes őket lecserélni? Nos, ez márkától függően nagyon változik. Azt általánosságban elmondhatjuk, hogy az olcsóbb gépházak mellé, olcsóbb ventilátorokat mellékelnek a gyártók, a középkategóriába pedig ki lehet már fogni egész értelmes darabokat. Ezeket nyugodtan használhatjátok, de nem árt megfelelően beállítani őket a BIOS-ban, hogy ne legyen túl nagy hangjuk terhelés esetén sem. 2-4 ezer forint között pedig rengeteg jó minőségű ventilátor közül válogathatunk, amelyek a gépházakhoz adott ventiket könnyűszerrel lepipálják minden téren (hang, légszállítás).

Na de nézzük azt a listát!

5. NZXT S340

21 500 Ft

Az NZXT Source 340 az a ház, amivel valószínűleg minden gamer összefutott már egyszer életében. Rendkívül népszerű darab a kedvező ára illetve a moddolhatósága miatt.. Az S340 korrekt anyagminőséggel van megáldva, emellett pedig a kábelmenedzsment és a ház elrendezése is kielégít szinte minden igényt. Ablakos kialakítású, viszont itt az S340 Elite-tel ellentétben nem edzett üveg oldallappal szerelték, hanem csak “sima” műanyaggal, ami egy picit könnyebben karcolódik, de ettől függetlenül nem kell félteni a kicsikét. Rengeteg színben kapható, biztosan mindenki megtalálja a neki tetsző verziót.

4. Corsair 400C

28 000 Ft

A Corsair nem vitte túlzásba a dizájnt, hanem a minimalizmusra helyezték a hangsúlyt. Az ablakos ház a kis méret ellenére a vízhűtések fogadására is fel van készítve, kellemes anyaghasználatú, mutatós darab az egyszerűsége ellenére. Nagyszerű a kábelmenedzsmentje, rendelkezik táptakaróval, így a kábelekkel tényleg alig fogunk találkozni. Fekete és fehér verzióban kapható.

3. NZXT S340 Elite

27 500 Ft

A közkedvelt S340 Elite verziója, amit alapvetően a VR rendszerekhez terveztek és amely 6 ezer forinttal kerül többe, mint a sima S340. Ezért a pénzért cserébe pedig kapunk egy edzett üveg oldallapot, ami nagyobb betekintést enged a gépünk belsejébe, megvillanthatjuk az SSD-nket és egy VR headset tartót is kapunk, amit a gépre szerelhetünk. A kábelmenedzsmenten is csiszoltak az S340-hez képest és különböző kábelkötegelőket rejtettek el a gép oldalában. Természetesen ez is rengeteg színkombinációban érhető el, egészen a limitált kiadásokig. Mindenki eldöntheti, hogy ezek az extrák megérik-e számár a 6 ezres felárat.

2. Phanteks Eclipse P400

22 500 Ft

A Phanteks neve itthon talán kevésbé ismert, pedig a gyártó igazán minőségi házakat  tesz le az asztalra. Az Eclipse P400 is a mai trendeknek megfelelően ablakos oldallappal rendelkezik, emellett rendkívül jó a kábelmenedzsmentje. Egy kis neon fényáradatot is pakoltak az előlap alá, amit kedvünk szerint állíthatunk az előre meghatározott színek segítségével.  Jól szellőzik, fémből készült és tele van jó minőségű porszűrőkkel. Fekete, fehér és szürke színekben kapható és az ára is rendkívül kellemesre sikeredett.

1. Fractal Design Meshify C TG

 

30 000 Ft

A Fractal Design atombombaként dobta le a Meshify C-t a gépépítők közé, ami azóta töretlen népszerűségnek örvend. Nem csoda, hiszen a gépház minden szempontból remek választás. Elegáns, egyedi dizájnnal rendelkezik, rendkívül jól szellőzik a gépház belseje és a kábel menedzsmentre is kellőképp odafigyelt a gyártó. A rengeteg porszűrő mellett az edzett üveg oldallap pedig csak hab a tortán. A Meshify C azóta megkapta az újabb verzióját, a TG-t és nagyjából márá csak ez elérhető a piacon, de túl nagy különbség nincs a régi és az új verzió között. Ami a legfeltűnőbb az az ára, ugyanis korábban 23-25 ezer forint körül lehetett megkapni a házat, ez mára 30 ezerig kúszott és mivel van vevő rá, nem is nagyon számítunk árcsökkenésre a jövőben. Kapható fekete és fehér verzióban is.

A fenti sorrend ne zavarjon meg senkit a választásban, hiszen mindegyik gépház remek választás. Ha nem tetszik a Meshify, de az S340 Elite igen, akkor nincs mese, az Elite is ugyan olyan jó szolgálatot fog tenni, de azért egy-két videót nem árt előtte végignézni a YouTube-on, ugyanis a képek sokszor csalókák lehetnek.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva