Hearthstone

“A legjobb Mill deck, amivel valaha játszottam” – íme Dog Warrior paklija


High Legendben is megállta a helyét a deck, ha mókázni szeretnél, ideális választás!

Hiába támogatta a Blizzard inkább a kontrollosabb deckeket a Knights of the Frozen Throne-nal, a gyors aggro paklik nem tűntek el a Hearthstone metából: a Pirate Warrior és a Token Druid továbbra is él és virul, de a Murloc Paladin is simán pontot tud tenni egy meccs végére akár már a negyedik-ötödik körben.

Összességében mégis azt mondhatjuk, hogy valamelyest lassult a meta, hiszen az olyan deckek, mint a Jade Druid vagy az Exodia Mage nem sietnek sehova, ez pedig adott egy kis teret a Mill paklik számára, melyek ismét felbukkantak az elmúlt pár hétben.

Az elmúlt egy-két napban az amerikaiak népszerű streamere és versenyzője, Dog is a pakliégetős mechanikával szórakozott, méghozzá egészen nagy sikerrel, az alábbi Warrior paklival ugyanis High Legendben is pozitív winrate-et tudott hozni. A Twitteren azt írta:

“Valószínűleg ez a legjobb Mill pakli, amivel valaha játszottam, Jade [Druid] ellen sem rossz.”

Forrás: Twitter
Kód: AAECAQcGS5EDrLsCoM4C9s8Cn9MCDJAD1AT8BJEG+Af/B7II+wzGwwLMzQKOzgLx0wIA

Azt meg kell hagyni, hogy a deck igényel egy nagyobb adag gyakorlást, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mikor használjuk a pakli kulcslapját, a Dead Man’s Handet, illetve a Bring It On!-t. Előbbivel duplikálni tudjuk az adott matchupban legjobb lapjainkat, mindezt úgy, hogy még a deckünk méretét is növeljük. Ez természetesen a Mill paklik alapja, a Coldlight Oracle miatt fontos, hiszen ezáltal az ellenfél paklija előbb ég el, mint a sajátunk, vagyis nekünk nem kell tartanunk a fatigue-től. Sőt, két darab Dead Man’s Handdel akár végteleníteni is lehet a decket.

Forrás: Hearthpwn

Ami a Bring It On!-t illeti: a lap hátránya óriásinak tűnik, a 2 manáért kapott 10 Armor azonban a végjátékban – amikor a mana már kevésbé számít – önmagában képes lehet lezárni egyes meccseket. Jade Druid ellen nagy segítség a Skulking Geist, hiszen kiszedi a Jade Idolt, ami azt jelenti, hogy a két-két Sleep with the Fishes és Brawl okos beosztásával túlélhetjük a Jade Golem-rohamot, ráadásul mivel a Druidnak is vannak kemény laphúzásai, ezért a fatigue-szakaszba is egészen gyorsan el lehet juttatni.

Attól persze fényévekre van a deck, hogy metatörőnek nevezzük, ha azonban elgondolkodtató, hosszú és szórakoztató meccseket szeretnél vívni, akkor nem sok jobb paklit találsz ennél a jelenlegi metában. Jó kísérletezést!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva