Hearthstone

Nagyon gáz volt ez a misplay – az oka viszont még inkább


Az amerikai vb-selejtező legnagyobb drámáját Luker produkálta.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, botrányosan indult az amerikai regionális vb-selejtező: disconnect problémák egész sora jött elő az Americas Summer Playoff küzdelmei során.

Csak a szokásos: már megint botrány lett a versenyből, a Blizzard változást ígér

 

Vasárnapra már csak a svájci rendszerű verseny utolsó fordulója, illetve az egyenes kieséses Top 8 maradt, ám a második nap sem maradt botrány nélkül. Sőt, a lehető legrosszabb helyzetben jött az újabb probléma!

Az egyik negyeddöntőben a kanadai Luker és az argentin Nalguidan játszottak egymással: aki itt nyer, az bejut a Top 4-be, vagyis bebiztosítja a helyét az év utolsó vb-selejtezőjén. Nalguidan vezetett 2:1-re, ám úgy tűnt, Luker egyenlít, komoly előnyben volt ugyanis Control Warlockjával a Pirate Warrior ellen. Ekkor azonban váratlan dolog történt: egyszer csak lefagyott a laptop, amit a Blizzard biztosított.

Következett az újrajátszás, ahol mondani sem kell, Luker teljesen elveszítette a fókuszt, többször is hibázott a meccs folyamán. Ez volt mind közül a leglátványosabb, egy totálisan benézett Defile:

Luker végül ki is kapott, és ezzel kiesett a versenyről. Pedig ha 2:2 lett volna az állás, akkor az utolsó meccsen, Priesttel elég jó esélyei lettek volna a Pirate Warrior ellen – vagyis ha nincs a hiba, akkor valószínűleg ő megy a Top 4-be, és így a vb-selejtezőre.

Mondani sem kell, az esetből óriási felhördülés lett, maga Luker azonban sokkal higgadtabban kezelte a helyzetet. A versenyt követően elmondta, hogy

nem haragszik senkire, sem az ellenfelére, sem a Blizzardra, sem pedig a szervezőkre, mert ez teljesen váratlan volt.

Ráadásul hiába állt jól a fagyás előtt, 100%-osan nem lehetett odaadni neki a győzelmet.

Luker bízik benne, hogy a Blizzard betartja az ígéretét, és 2018-ra változások várhatóak a regionális selejtezőkön, a sorozatos hibák ugyanis egyre inkább lehúzzák a versenysorozat presztízsét.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva