League of Legends

Így játszd a meta rémét! Részletes Guide a Jungle Ezrealhez!


Ezreal ADC-ként szinte használhatatlan, jungle-ként viszont az egyik legerősebb pick! Adunk egy kis segítséget, azoknak akik szeretnék kipróbálni!

Már biztos mindenki látta mire képes az Ezreal jungle, ha jó kezekbe kerül. Amit Jankos, Trashy, vagy éppen PawN művel vele fantasztikus, mindezek láttán nincs ember aki ne akarná maga is kipróbálni ezt az első hallásra fura, ám mégis hatékony pozíció cserét.

Most megmutatjuk, hogyan érdemes nekivágni a “kalandnak”:

Rúnák:

Mesterségek:

A rúnák hasonlítanak a standard ADC rúnákhoz egy kis plusz támadási sebességgel és CDR-el megspékelve.

A mesterségek oldalán viszont tapaztalható egy kis furcsaság. Ezreal a dzsungelben nem Fervort, Warlord’s-ot vagy Thunderlord’s-ot használ mint a legtöbb távolsági harcos, hanem a Stormraider’s Surge segíti a harcban. Ez azért fontos mert Ezreal nem rendelkezik semmilyen lassító vagy bénító hatással (a red buffon kívül!), így kell valami amivel tudja tartani a tempót az áldozataival!

Tárgyak:

Kezdés:

Ezrealnek fontos a rengeteg korai sebzés, ezért mindig a warrior jungler tárgyat vegyük neki. A Challenging Smite  segít megnyerni az 1v1 helyzeteket, ami jól tud jönni a counter jungle helyzetekben. A Trinity Force is kötelező, ez egy hatalmas “powerspike” Ezrealnek. Ha megszerezted érezni fogod az erőkülönbséget!

Midgame:

Cipőből több fajta opció is létezik, ha agresszív szeretnél lenni válaszd a Berserker’s-t, de inkább a Tabi/Mercury’s az ajánlott.

A következő sebző tárgyat a BOTRK és a Duskblade közül válaszd! Masszív tankokat felvonultató csapat ellen a Blade of the Ruined King, míg a squishy, könnyen elpusztítható ellenfelek ellen a Duskblade a legjobb megoldás. Igen, az Ezreal Q kihasználja a Duskblade képességét…

A buildet Last Whisperrel zárd, amit ellenféltől függően Lord Dominik’s Regards-ra vagy Mortal Reminderre fejlessz!

Jungle Clear:

  • Ezreal képességei nem rendelkeznek AOE sebzéssel, ezért érdemes az egy fős jungle campekre fókuszálni (Blue, Red, Gromp, valamint még a Farkasok is beleférnek).
  • Az is fontos, hogy mivel Ezreal egy távolsági karakter, tartsuk be a  lő távot, s próbáljunk minél kevesebb sebzést kapni a dzsungel szörnyektől! Így nem fog egyhamar elfogyni az életerőnk, ergo hamarabb kezdhetjük a gankelést!

Gankelés:

  • Ezrealnek nagyon erős az early game sebzése, ezért próbáljunk minél többet gankelni a játék elején
  • Ha elvesztjük az early gamet akkor valószínűleg Ezreal nem lesz képes behozni a hátrányt. Figyeljünk a játék elején, építsük ki a szükséges rálátást, s óvakodjunk az ellenfél dzsungelesétől!
  • Ha az ellenség elhasználta a Flash-t, vagy torony alá menekült, ne kockáztassunk, egy buta halál is elég ahhoz, hogy kicsússzon az irányítás a kezünk alól!
  • Az E képesség, az Arcane Shift segítségével váratlan helyekről indíthatunk gankeket, használjuk ki!
  • Valamint az E biztonságot is jelent, ne azzal közlekedjünk két camp között, egy szorult helyzetben sokat segíthet. Főleg, ha nem aktív a Flash…

A lényeg még egyszer: gankeljünk sokat, de ne vállaljuk túl magunkat, és ne kockáztassunk feleslegesen!

Ha betartod az itt leírtakat, egy-két játék után biztosan a mesterévé tudsz válni a karakternek, s beindulhat az LP eső, főleg itt a szezon végén. Ami pedig még jobb, a Riot egy ideig még biztosan nem fogja ellehetetleníteni a Jungle Ezrealt!

Riot: “Jelenleg jó úgy az Ezreal jungle, ahogy van!”

Próbáljátok ki, megéri! És ha az ellenfél egy idő után elkezd flamelni ne lepődjünk meg!

Nyitókép: youtube.com

 

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva