Counter Strike

19 évesen nullába lövi a világ legjobb csapatait: NiP REZ interjú a győzelem után


A torna MVP-jének választott svéd tehetség saját félelmeiről, tilteléseiről és a döntő legfontosabb pillanatairól mesélt.

Ha megnézzük az IEM Oakland entry fragekre vonatkozó statisztikáit, mindig ugyanaz a név jön szembe: REZ. Összesen 54 entry kill, átlagban kb 5 körönként egy, az egész versenyen. Mindkettővel első az IEM Oakland statisztikáiban.

A 19 éves svéd tehetséget a NiP emelte ki az Epsilon szintű középcsapatok mocsarából és tolta egy sokkal magasabb szintre. Egészen pontosan egy 300.000 dolláros verseny első helyéig és a torna MVP címéig!

Bajnokok a nindzsák! Úgy tűnik a NiP évente csak egy versenyt nyer, de azt nagyon – gamer.hu

6 órán át tartó maratoni döntőben a NiP végül 3:2-re legyőzte a FaZe-t is, ezzel 2016 után ismét ők lettek Oakland bajnokai! A Bo5-ös döntők mapjait általában könnyű megjósolni, hiszen a csapatok instant vétója egy jól behatárolható körben mozog. A NiP várhatóan Inferno és Mirage közül akart választani, a FaZe pedig Cobblestone és Nuke párosának egyik tagjától szabadult volna.

Ha nem hallottál még róla, semmi baj, REZ a győzelem után mesélt picit magáról, stílusáról és személyes fejlődéséről, valamint a döntő kulcspillanatait is felidézte a HLTV-s interjúban:

Gondoltad volna az elején, hogy egészen a győzelemig meneteltek majd?

Már azt is kemény diónak gondoltuk, hogy a csoportból kijussunk. De rengeteget dolgoztunk, hogy felkészülten érkezzünk, és a mentális edzőnk Jens munkája is keményen benne volt most ebben. A győzelmünk egyik kulcsa volt, hogy el tudjuk engedni a hibákat, és a feszültséget kizárjuk a meccsek alatt.

Én például kifejezetten hisztis voltam, ezzel viszont dominóeffektussal az egész csapatot romboltam.

A mostani döntőre viszont tényleg elképesztő formában érkeztetek, nyoma se volt negatív hullámoknak. Te személyesen mivel készültél fel rá?

Mindenki külön készül Jens segítségével, mindenkinek más kell. Nekem higgadtság és pozitív hozzáállás a színpadon, amikor szoros a meccs.

Ha ezt a tornát egy hónappal ezelőtt játszottuk volna, még Jens nélkül, remegtem volna a nyomástól.

Az első mapon, Cobblestone-on volt pár szoros helyzet, de végül az eredmény egész sima lett.

Sose gondoltuk volna, hogy bent hagyják. Nuke-ot szedték ki végül, aminek nagyon örültünk, magabiztosan érkeztünk Cobblestone-re. Mi gyúrtunk erre a pályára, ők meg nem, és ez minden körön meg is látszott. Csak 1v1 és 1v2 köröket buktunk, de egy ilyen skilles csapat ellen az belefér. Tudtuk mik az alapok a játékunkban, ehhez tartottuk magunkat és simán működött.

Inferno viszont már kevésbé ment annyira jól, mint az elődöntőben az SK ellen.

A FaZe sokkal jobb ezen a pályán bárkinél, ezt tudtuk is. Itt is a saját stílusunkat akartuk játszani, de nem működött semmi. Megpróbáltunk idomulni hozzájuk és a meccs tempójához, de ez is rosszul sült el. Szóval egy idő után el is engedtük ezt a mapot.

Traint behúztátok és jöhetett Overpass, ami mindkét csapatnak szinte hazai pálya. Mégis nagyon sima FaZe siker lett a vége.

Valaki kiöntötte a poharát az egeremre és az egész egérpadomra, szóval ezen a mapon volt egy kis tilt is részemről. De ettől függetlenül is jobbak, agresszívabbak voltak nálunk, nem találtuk a választ rá.

Rain egy állat, akár támadni, akár védeni kell “A” lerakót. Nem tudtunk mit kezdeni vele.

Aztán jött a mindent eldöntő Cache…

Nyílt sisakkal mentünk neki, készen bármire! Ingadozó pályánk Cache, se nem rossz, se nem jó. De ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, a jól begyakorolt alapkörök nyerték meg a meccset.

A döntőben és az egész tornán kritikus nyitókat szereztél, jól megy neked az agresszív stílus!

Ez is Jens érdeme, de tényleg! Régen féltem a saját stílusomat nyomni. Féltem átmenni a füstön, meghúzni a váratlan játékokat, pedig igenis ilyen vagyok.

Megtanított, hogy bízzak magamban, és ne féljek meglépni ezeket a megfelelő helyzetben!

Az interjú eredeti változatát itt találjátok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva