League of Legends

Riot CertainlyT: “Egy billentyűs hőst terveztem.”


A Riot tervezői elárulták, mi állt Zoe megalkotásának hátterében, valamint CertainlyT is megosztott egy-két infót a karakterről.

Most, hogy már Zoe teljes mértékben elérhető, sőt már az ára is lement 6300 Kék esszenciára, a Riot Games írói és tervezői megosztottak pár információt a karakter készítéséről.

Zoe megalkotásának egyik motorja maga a karakter archetípusának megjelölése volt. Már a konkrét tervezések előtt tudták a szervezetnél, hogy egy trükköző (trickster) karaktert szeretnének készíteni. Innen a barátságos, huncut lányka kinézet, Riot Bananaband1t szerint a brutális sebzést kiosztó képességarzenált csak ezután adták hozzá a “főztjükhöz”. A végtermék pedig tökéletesen megfelelt a Riot elképzeléseinek, egy pattogós, nehezen lekövethető sebzőgépet alkottak.

Meteos: “Nem bánnám, ha Zoe tervezője nem csinálna több hőst!”

Riot CertainlyT, a karakter vezető tervezője így emlékszik vissza a tervezés folyamatára:

“Az előzetes elképzeléseink inkább sorvezetők, mint tényleges célok. Egy mage esetében pedig pillanatok alatt megváltozhat a játékmenetről alkotott első képünk. Ez alól Zoe sem volt kivétel, a jelenlegi formája egy hosszú folyamat vége.”

Mostanra nagyon sokan kifejezték a problémáikat Zoe kapcsán, mondván irreális, hogy egy darab Q képesség képes eltakarítani gyakorlatilag bárkit a huncut lányka útjából. Játékosok százai ugrottak neki a közösségi fórumoknak az esetet illetően, így CertainlyT ezt a topikot is kommentálta, a tervező elmondta, éppen ez volt a terve.

“A kérdés nem az volt, hogy miért így működik a Q képessége, az igazi kérdés a tervezőfolyamatban az volt, hogy mégis mi mást adjak a karakternek, ha nincs másra szüksége?! Lényegében egy képesség köré épül az egész karaktermodell, valószínűleg úgy is át lehetne vele vészelni egy meccset, hogy az összes többi billentyű hasznavehetetlen a klaviatúrán.”

Ennek a gondolatmenetnek a végén körvonalazódhatott a tervező fejében az ötlet, miért is ne adjon egy CC-t Zoe-nak, amivel előkészítheti az irreális sebzését.

“Zoe E képessége egy késleltetett CC hatást kapott, ami sokkal inkább agresszívvá teszi a spellt, mint defenzívvé. Persze ez nem jelenti azt, hogy a védekezésben semmi haszna. Azért is tartottuk meg ezt a képességet, mert több ízben is illeszkedik Zoe karakteréhez. A trickster archetípus ügyeskedései mellett ott van a hős kozmikussága, egészen mókás, hogy a késleltetett CC elszenvedői azon pörögnek, hogy elalvásuk után mikor csapja őket agyon egy meteor.”

Ti is ilyen mókásnak tartjátok Zoe-t, mint Riot Bananaband1t?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva