Overwatch

Így kért bocsánatot a fél évre eltiltott játékos


Sado elárulta, mikor és miért boostolt pénzért.

A héten elstartol az Overwatch League előszezonja, a játékosok közül azonban nem lesz ott mindenki a “startvonalon”, a Philadelphia Fusion játékosa, Sado ugyanis nemrég 30 meccsre szóló eltiltást kapott account boostolás miatt.

Kitiltották az Overwatch League-ből, májusig nem játszhat

A dél-koreai játékos megítélése nyilván óriásit zuhant az eset következtében, ezért Sado nemrég közzétett egy nyílt levelet a rajongóknak, melyben megpróbál bocsánatot kérni a Philadelphia Fusion szurkolóitól.

“Nagyon sajnálom, amiért zavarba hoztam a Blizzardot, az Overwatch League-et, a Fusiont és a csapatomat a boostolásommal. Kezdésként szeretném megköszönni, hogy korábbi hibáim ellenére is szerepelhetek majd az Overwatch League-ben. Nem azért írok, hogy cáfoljam a korábbiakat, hanem hogy megmagyarázzam, miért követtem el ezeket a hibákat, és elmagyarázzam, miként szeretném helyretenni a dolgokat a jövőben.”

Na de térjünk rá inkább a lényegre, Sado ugyanis a levélben azt is kifejtette, hogy pontosan mikor és miért boostolt. Íme a részletek:

A negyedik és ötödik kompetitív szezonban boostoltam a koreai ladderen, és ezzel megsértettem a Blizzard felhasználói feltételeit. Amikor elkezdtem boostolni, akkor nem voltam túl jó passzban, pénzügyileg és érzelmileg sem. Abbahagytam a középiskolát, mert nem élveztem a tanulmányaimat, éppen ezért nyomás volt rajtam, hogy pénzt keressek a családomnak, hogy támogatni tudjam őket.”

“Bár voltak lehetőségeim Tier 2 csapatoknál a koreai profi szcénában, ezek közül egyik sem volt túlságosan ígéretes – ekkor úgy éreztem, hogy lényegében nulla esélyem van profi Overwatch játékossá válni. Ráadásul rengeteg throwerrel és trollal találkoztam ekkortájt, ami még frusztráltabbá tett. Ismertem néhány koreai boostert, és mivel úgy éreztem, hogy nincs nagy esélyem a sikerekre, ezért úgy döntöttem, kapcsolatba lépek velük, hogy keressek egy kis pénzt.”

“Tudom, hogy ezek az okok nem indokolják azt, amit tettem. Kárt okoztam másoknak azzal, hogy pénzt kerestem. Őszintén megbántam, hogy nem a helyes módját választottam annak, hogy pénzt keressek.”

Sado kézzel írt levele. | Kép: Philadelphia Fusion

Sado élete azóta teljesen megváltozott, köszönhető az Overwatch League által adódott lehetőségnek. Ő pedig szeretne is élni ezzel, bebizonyítva, hogy sokkal jobb ember annál, mint amilyennek most sokan gondolják.

“Megértem, ha kételkedtek bennem: rossz dolgokat tettem, és csak ennyit láthattatok belőlem. De hamarosan lehetőségem lesz arra, hogy megmutassam a világnak a jó tulajdonságaimat is. Keményen dolgozok, hűséges csapattárs vagyok és szeretek versengeni. Remélem, hogy amikor megérkezem Amerikába, megmutathatom, ki is vagyok valójában, és talán eloszlathatom a kétségeiteket velem kapcsolatosan még a szezon vége előtt. Sokkal tartozom a Fusionnek amiatt, hogy adtak nekem egy második esélyt!”

A koreai játékosnak egy darabig még várnia kell a bizonyításra, ugyanis várhatóan csak májusban játszhat majd először az Overwatch League-ben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva