Counter Strike

Elévül-e valaha is egy csalás? Az egyik legnagyobb lengyel tehetség VAC-sztorija


A Virtus.pro WESG döntőre jutása kapcsán merült fel a sztori, azóta Patitek manuális VAC bant kapott egy régi vétség miatt. Never forget?

Ha valakinek kimaradt a sztori, a Virtus.pro WESG-re jutásával kapcsolatban, íme a rövid összefoglaló. A VenatoreS csapatát kizárták, mert egyik játékosuknak négy éve volt egy VAC banos accountja. Bővebben itt:

Nagy port kavart a WESG által kitiltott csapat, bundázás van a levegőben? – gamer.hu

Fokozódik a feszültség a kitiltott játékosok miatt, bundázás lenne az egész? Nemrég úgy döntött a WESG vezetősége, hogy a VenatoreS csapatát diszkvalifikálja a versenyből, mivel fény derült Patryk “Patitek” Fabrowski vac banos accountjára. Emiatt pedig újabb esélyt kapott a Virtus Pro és a PRIDE is, hogy továbbjussanak a főeseményre.

Aztán most, négy évvel később pedig egy hatalmas siker kapujában utána nyúltak. Kizárták őket a régi VAC ban miatt, és a VP mehetett Barcelonába.

Azóta a sztori csak tovább nőtt! Hiszen Patitek, aki 14 évesen tényleg csalt és jogos VAC bant kapott, most manuálisan is el lett tiltva. A négy évvel ezelőtti ügy miatt most megint VAC-ot kapott és ezzel rommá is törték a karrierét.

Aki egyszer csalt, az örök bélyeget kap ezek szerint? Ráadásul magától a Valve-tól?

Az esetet SZPERO osztotta meg a nyilvánossággal, és a kommentek között egyből össze is csapott a két tábor. Az egyik fél szerint létezik második esély, főleg egy 14 évesen hibázó játékosnak, a másik szerint nincs bocsánat.

Patitek csak funból ült le a CS:GO elé, és nem gondolva esetleges profi karrierébe, simán benyomta a cheatet. Lebukott, kitiltották, azóta visszatért egy komoly cél reményében, hogy profi legyen.

Az álomnak azonban vélhetően itt és most lesz vége, ami felvet pár kérdést a jövőre nézve.

Az olyan országok, mint Törökország, Lengyelország, vagy igen akár mi magyarok is, sajnos túl sok csalót nevelnek ki. De a CS:GO-n belüli felzárkózást nem segíti, hogy aki fiatalon hülye módon nem megengedett eszközökhöz nyúl, random MM-eken, azt örök életre el kell tiltani.

Más az, aki tétmeccsen, kupán csal! Ők felfogják tetteik következményét és az esetleges büntetést kockáztatják.

De aki csak beírja otthon Casual meccsen vagy bárhol, persze elítélendő, de örök életű bélyegzést is ér?

Szerintetek mit kellene tenni a Patitek sztorijához hasonló srácokkal. Aki fiatalon lebukott, de mikor már komolyan csapatozik és versenyzik, akkor tisztán játszik. Utána kell nyúlni, ha kiderül egy ilyen?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva