League of Legends

Faker: “Ez nem pálya, Zoe-t nerfelni kell!”

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Faker, Zoe,

A világ egyik legjobb játékosa is úgy gondolja, Zoe túl erős hátszelet kapott az induláshoz.

A profik Zoe-t is felavatták a los angeles-i All-Star gálán, amikor Bjergsen úgy döntött, megmutatja a braziloknak mire is képes az új karakterrel. Nem biztos, hogy boldog volt ettől a brazil közönség válogatott…

Azóta természetesen jobban odafigyeltek rá a rendezvényen a játékosok, Zoe és Ornn például egy egész szép tiltási arányt hozott össze magának a kompetitív érában. Ugyan a 7.24-es frissítésben mindkét karaktert érte változás, ezek nem voltak akkora mértékűek, hogy kikerüljenek a jelenlegi metából.

Ami érdekes, hogy az LPL All-Star csapata hagyta az SKT T1 legendájának, Fakernek, hogy megmutassa a világnak, mire képes a karakterrel. A koreai különítmény ugyan vereséget szenvedett a Best of 3 végén, ám Faker teljesítményére egy rossz szavunk sem lehet. Tényleg félelmetes a srác minden hőssel!

Faker kihasználta Zoe sajátos játékstílusát, az egész mérkőzést ő irányította. Harminc percnél 6-1-6-os KDA-je volt a játékosnak, ami a játék végére ugyan 6-3-9-re módosult, így is ez volt az egyetlen győzelme a koreaiaknak a kínaiak ellen!

Az SKT midese egy héttel az All-Star gála előtt adott egy interjút az Inven Globalnak, ahol elmondta, számára Zoe túlzottan erősnek tűnik és véleménye szerint bőven elférne rá egy határozottabb nerf.

“Amikor egy új karakter megjelenik, többnyire nincs egyensúlyban a játékkal. Vagy nagyon erős, vagy használhatatlanul gyenge. Zoe megjelenése után sokan elkezdték gyakorolni és elemezni a játékstílusát, így pillanatok alatt a League of Legends egyik legjobb karakterévé nőtte ki magát. Úgy érzem bőven elférne rá egy nerf a közeljövőben!”

Habár valamilyen szinten igaza van Fakernek, a jelenlegi formája a mides karakternek már nem annyira meghatározó mint megjelenésekor volt. Jelenleg Zoe győzelmi aránya 47% körül van mideskét és támogatóként pedig a mérkőzései 43%-át nyeri csak meg.

Szerintetek javult Zoe helyzete a megjelenése óta?

 

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva