Counter Strike

A PUBG készítője személyesen árulta el a titkot, hogy miért nem haldoklik a CS!


A PUBG atyja lerántotta a leplet, amit érthetetlen okok miatt a Valve nem tett meg korábban.

A PUBG hihetetlen népszerűsége mellett sokan elpártoltak a Counter-Strike-tól, ám a “haldoklik a cs” már valóságos mémmé nőtte ki magát, amit páran kicsit túlgondoltak és tényleg komolyan vették a CS halálát. Ám a profi magyar CS-vel ellentétben a Global Offensive egyáltalán nem haldoklik és erre épp a PUBG alkotója, Brendan Greene hívta fel mindenki figyelmét a legutóbbi Talk Show-ja alkalmával.

Brendan elárulta, hogy a játékosuk közel 60%-a kínai, tehát egy hatalmas bázisról van szó, ezért van az, hogy annyi kínai hackerről találunk képet, videót. A Counter-Strike és a Dota esetében viszont a Perfect World rendszerén keresztül játszanak a játékosok, így ők nem is számítanak bele azokba a statisztikákba, amit a Steam mutat, tehát ezért van az óriási eltérés a játékok között.

PUBG játékosok megoszlása | Forrás: steamstat

A PUBG esetén az általunk legfrissebben talált adat 50,6% kínai játékosról árulkodik, ami Brendan szerint azóta már 60% körül van (ha csak nem emlékezett rosszul), a második helyen pedig az USA áll. A diagramból egyébként jól látható, hogy Kínában több játékos van, mint amennyien megvették a játékot, ez egyszerűen az internetkávézók népszerűsége miatt van, hiszen aki csak internetkávézóból játszik, annak nem szükséges megvenni a játékot.

CS:GO játékosok megoszlása | Forrás: steamstat

A Counter-Strike pedig mindenhol egyaránt népszerű, ám a fentebbi diagramban nem szerepelnek a Perfect World játékosai, ennek ellenére így is elég sokan játszanak Kínából – innen is látszik, hogy milyen óriási a kínai piac.

Rengeteg játékost veszített a CS:GO egyetlen év alatt – gamer.hu

Haldoklik a CS? Azért azt nem mondanánk, de a számok elég aggasztóak. 2017 legnagyobb hype-ja egyértelműen a PUBG volt, amely minden honnan elszipkázta a játékosokat valamilyen szinten, de a CS:GO sínylette meg leginkább a Battle Royale őrületet. Ez a számokból is jól látszik.

A kérdés csupán az, hogy a Valve idáig miért nem kommunikálta ezt a játékosok felé, miért pont a PUBG atyjától kellett ezt megtudnunk? Az biztos, hogy a Valve még mindig nem áll a helyzet magaslatán, ha a kommunikációról van szó, viszont most már hivatalosan is megtudtuk, hogy nincs akkora probléma a játékosbázissal, mint sokan gondolták, persze ettől még kevesebben játszanak a CS:GO-val és a Dotával, mint korábban.

Ezért “haldoklik” a CS:GO – gamer.hu

Mindenki ezerrel temeti a játékot, na de mik az okai ennek? Vagy talán mégsem haldoklik a CS? A CS:GO népszerűsége vitathatatlanul csökkent az elmúlt időben. Ennek egyik fő oka a PUBG, ami egy kellemes kiegészítő játék a CS mellett, ám mégsem teljesen azt nyújtja, mint a CS:GO.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva