Counter Strike

Ki nyerheti meg ezt az őrült Majort? Mi lesz a playoffban? – ELEAGUE 2018 esélylatolgatás


A válasz röviden az, hogy bárki! De tényleg. Vannak itt korábbi legendák és Minor selejtezőből indult kiscsapatok is, mégis hiba lenne akárkit leírni.

Elérkeztünk a Major utolsó hétvégéjéhez, ahol az eddig nyolc legjobb csapat ütközik meg. Most lesz csak igazán izgalmas a buli! Innen már BO3 van mindenhol, így elvesztettük a BO1 random lényét, sokkal inkább a papírforma lesz a nyerő. Vagyis hát azok után ami az első két hétben történt, már ki merne ilyet mondani? Nézzük meg az esélyes csapatokat meccsenként, alább láthatjátok a playoff beosztását:

liquipedia.net

FaZe

A világ második legjobb csapataként vannak számontartva, előttük a rivális SK Gaming áll. Könnyen pontot tehetnek azonban az I-re ezen a kupán, a legnagyobb esély az SK-FaZe döntőre van. A mouz nem rossz csapat, nagy teljesítmény, hogy idáig eljutottak. Oké, hogy Guardianék elbotlottak a Vega Squadron ellen, de azóta sorra vertek mindenkit, odatették magukat. Sőt, még a rivális SK Gaminget is odavágták, igaz csak BO1 volt. A mouz ellen nagy esélyekkel indulnak, teljesítmény alapján döntőben a helyük, mind csapatként, mind egyénileg.

Eddig Lacika és NBK a két MVP! A Major csoportkör 5 legjobb és 5 legpocsékabb játékosa – gamer.hu

A Virtus.pro gyenge szereplése papíron is egyértelmű, az egyéni teljesítmények alapján pedig a FaZe vs. G2 meccset várjuk leginkább. Őszintén megmondjuk, a Major csoportkör zárásakor alaposan vakartuk a fejünket.

Na’Vi

A CIS királya a régió feltörekvő gárdája ellen. A Na’Vi kicsit inkonzisztens játékot mutat nekünk egyelőre, vagy nagyon kikapnak, vagy aláznak. Csapat még nem hozott ellenük 10 kört, de ők is kaptak már ki 16:2-re. Ez alapján nagyon nehéz tippelni. A QBF-re senki nem számított, hogy kijutnak a Kvalifikációs szakaszból, ehhez képest most itt vannak a Champion szakaszban. Az ismeretlen együttes egyetlen dolgot tud, de azt nagyon jól: rusholni és szétlőni mindenkit. Ezt a meccset az nyeri, aki rá tudja erőltetni a másikra a saját játékstílusát. Bár a fogadóoldalak abszolút a Na’Vi-t tartják győztesnek, simán lehet, hogy itt is berobban a QBF. Látszik azonban rajtuk, hogy még tapasztalatlanok, így követnek el hatalmas hibákat, ezt pedig Zeus irányításával nagyon könnyen ki fogja használni a Na’Vi.

Tudtad-e? 5 érdekes tény a Majorről – gamer.hu

5 tény, amit csak kevesen ismernek a Majorről. Mindannyian másért nézzük az idei első ELEAGUE Majort, egyesek a kedvenc csapatuknak szurkolnak, másokat csak az izgalmas meccsek érdeklik, persze ott vannak azok is, akiket csak a drop érdekel.

G2

A két ötös találkozott már, akkor a franciák nyerték a mérkőzést, nem is kicsit. Ők az egyetlen 6:0-ás csapat, még nem vesztettek meccset egyik szakaszban sem. A C9-ről ez nem mondható el, nyögvenyelősen jutottak csak tovább, nyertek hármat-buktak kettőt. Ha csak nem villantanak egy nagyot az amerikaiak, tőlük búcsúzni fogunk a tornáról. Kérdés az, hogy egy SK ellen mennyire működne jól a franciák játéka, ahol NBK visszatalált magához, igazi carry lett.

SK

Sokan tőlük várják a győzelmet, ami érthető. Ennek ellenére a BO1 nem kedvezett nekik, több csapat jutott közel a győzelemhez, mint a Space Soldiers, vagy a mouz. A FaZe még el is kupálta őket, de ne ítéljünk gyorsan, az előny itt a gyors egy mapos játékban volt. A fnatic jó csapat, de nem annyira mint az SK. Mapot esélyes, hogy hoznak, de az SK-t nem ők fogják megverni. Az SK előnye ott is megmutatkozik, hogy a nem instant-ban mapjaikon kívül az összesen jók.

A negyeddöntők pénteken 16 órától indulnak, magyar közvetítés, láda drop és HyperX nyereményjáték mellett! Mindezt természetesen a Gamer.hu Twitch csatornáján.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva