Gaming

10 hős van a HGC-ben, akit nem pickeltek – ennyire gyengék lennének? (2. rész)

ujsagiro - 6 éve Címkék: HGC, HOTS,

Megnézzük kik maradtak ki és azt is, hogy vajon miért – jöjjön a második rész.

Félidőhöz érkezett a legnagyobb HOTS bajnokság, a Heroes of the Storm Global Championship tavaszi szakasza, így ennek kapcsán nézzük meg, mely karaktereket kerülnek el messziről a profik. Íme a kimaradó 10-es első fele ABC sorrendben (NA, EU és Korea régió tekintetében), Hero League statisztikákkal együtt, valamint pár gondolat arról, hogy vajon HL-ben is ennyire kerülendőek-e:

6. Raynor – 7.1%-os népszerűség, 50%-os win rate

Ami miatt nem választják a profik: Újabb hős a listán, aki a legelejétől ott van a játékban és beleillik a mintába: mobilitása nulla. Ugyan a basic attack centrikus buildje mellé társul egy “Giant Killer” nevű talent level 13-on, ami kifejezetten hatékonnyá teszi tankok ellen, mégis menekülőképesség híján nem éri meg a rizikót. Ha már tankok elleni pick, akkor a tegnap említett Malthaelre (passzívja miatt) vagy Hanzora (“Sharpened Arrowheads”-nek köszönhetően) esik a profik választása.

Ami miatt viszont jó lehet HL-benneki is a játék késői szakaszában jön el az igazi ereje, ugyanis szinte az összes talentje szinergiában van egymással és erősíti az említett basic attackot, amit még alapból fel tud gyorsítani az “Inspire” képességének köszönhetően, így szép lassan late game carry válhat belőle. Szituációs pick és kell mellé védelem (például Uther), de nem használhatatlan a hős – bár egy rework már nagyon ráférne.

forrás: heroesfire.com

7. Rexxar – 2.8%-os népszerűség, 53.5%-os win rate 

Ami miatt nem választják a profik: az egyik legnagyobb hibája a hősnek, hogy semmilyen pozíciót nem tölt be igazán. Specialistának már nem tud elég gyorsan campet szedni, mint régen, tankként pedig igazából Misha funkciónál, Rexxar egyedül egy lassítással rendelkezik, valamint a sebzése is maximum közepes méretű. Fontos még megjegyezni, hogy sokszor Mishát saját védelmére kell, hogy használja a hős, mert ha ő meghal, akkor Misha is – márpedig ez a jelenlegi metában gyakran előforduló szituáció lenne.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: amit a profiknál természetesen nem írtam le, amellett azért HL szinten nem lehet elmenni: az egyik legnehezebb hősről beszélünk. Mindezek mellett ha sikerül megtanulni egyszerre irányítani a két karaktert, és minél kevesebbszer meghalni, akkor a level 4-es “Animal Husbandry” talentnek köszönhetően idővel egy igen szívós warriorral mehetünk harcba!

forrás: assets.tentonhammer.com

8. The Butcher – 11.8%-os népszerűség, 50.4%-os win rate

Ami miatt nem választják a profik: a listát böngészve felfedezhetünk egy mintát: több olyan karakter is szerepel rajta, akik a játék késői szakaszában képesek kibontakozni és megmutatni mire is képesek igazán. A The Butcher is ilyen – idő kell neki, mire a “Fresh Meat” passzívját felstackeli és ami még fontosabb: killek, amit pedig adott választásokkal (pajzzsal rendelekző hősök például) counterelni lehet. Egy időben elég volt vonalon szedni a minionokból eső húst, de ez túl passzív játékstílust hozott, így alaposan megváltoztatta az arányokat a Blizzard. Emellett a dupla tank metában a több CC által sokkal könnyebb lepucolni a karaktert csapattársunkról.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: az említett passzív plusz sebzést és attack speedet is nyújt, így igazi mészárszékké változik a hős late game-ben. Korai választásként persze itt is rizikós, de ha az ellenfél nem választott blinddal rendelkező hőst és akár 2-3 assassin/specialista is van a túloldalt, akkor igazán kellemetlen meglepetést okozhat ötödikként pickelve.

forrás: assets.tentonhammer.com

9. Valeera – 3.3%-os népszerűség, 46.6%-os win rate

Ami miatt nem választják a profik: többször is próbálkoztak már a fejlesztők megtalálni az egyensúlyt Valeera tekintetében: kellett már gyengíteni, erősíteni, reworkolni, de még mindig nem találják azt a formáját, ami egészséges lenne mindenki számára. Stealth, silence, stun és blind – ha csak ezt megnézzük, hogy mennyi mindent tud a hős, akkor érzékelhetjük, hogy mennyire nehéz lehet balanszolni. A trollpick kategóriából kimászott már ugyan, de még mindig rengeteg jobb választás van arra a posztra, amit ő tölt be.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: talán a meglepetés ereje miatt, de inkább azt tanácsolom várjuk meg, amíg újból változtatnak a hősön.

forrás: assets.tentonhammer.com

10. Zul’jin – 9.8%-os népszerűség, 50.8%-os win rate

Ami miatt nem választják a profik: tavaly októberben reworkolték a hőst, melynél az úgynevezett “mage” Zul’jin került előtérbe és terrorizálta a Nexus-t. Ezt követően két patchen keresztül is nerfelték, aminek eredménye az lett, hogy visszaállt egy fokkal a basic attackra fókuszáló buildre a játékosállomány. Ezzel viszont az a gond, hogy a basic attackokkal nem tud biztonságos távolságból sebzést kiosztani, illetve a “Taz’dingo!” ulti közben csak sebezhetetlen, nem pedig megállíthatatlan, így ha kap egy stunt, akkor máris nem olyan hosszú idő az a 4 másodperc.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: rengeteg sebzéssel rendelkezik a karakter és a “Taz’dingo!” ultinak köszönhetően ezt képes is lehet kiosztani, ha nem kapja meg azt a fentebb említett stunt, vagy nem sikerül elfutni előle. Azért ha az ellenfélnél van már egy Johanna és egy Li Li, akkor érdemes mellőznünk – a blind megnehezíti a dolgunkat.

forrás: assets.tentonhammer.com/

Egy utolsó gondolat a listáról: sokszor azért nem választanak a profik 1-1 hőst, mert már igen nagy a pool (77-nél járunk) és egyszerűen van valaki, aki picit jobb a másiknál – ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne bárkiből kihozni az 50% feletti win rate-t kellő gyakorlással!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva