Counter Strike

Váratlan körök, elrontott vétó, rengeteg nyitó és gyenge DeadFox – ezek miatt esett ki a HellRaisers


Összegzés a Renegades elleni meccs tapasztalatairól és a HR bukásának legfőbb okai.

Ahogy azt mostanra már tudjuk, nem sikerült a bravúr a szerencsétlenül kezdő HellRaisers-nek Kijevben. Az első két meccset beugróval kellett letolniuk, bukták is mind a kettőt. Aztán megjött ISSAA és a következő két meccset egyaránt behúzták, köztük a tavalyi Major győztes Gambitet is elkapták.

Aztán jött a Renegades elleni pofon:

Az utolsó pillanatban esett ki a HR, megvannak a StarSeries rájátszásának továbbjutói – gamer.hu

Vége a svájci rendszeres szakasznak, a mai nap szünetelnek a meccsek. Elérkeztünk a pihenőnaphoz, megvan a top8, megvannak a továbbjutók. A HellRaisers az utolsó pillanatban zúgott ki a Renegades ellen, hasonlóan a Cloud9-hoz, aki januárban megnyerte a Majort, most a “csoportkörben” kiesik. Nagyon furcsán alakult a pályaválasztás.

A vereség okait próbáljuk meg feltárni az alábbi cikkben. Elsősorban a pályán látottak és a statisztikák alapján értékelünk, jöjjön 3 Nuke és 3 Cache probléma a HR-nél:

Egy érthetetlen Nuke pick

A HellRaisers megpróbált váratlant húzni és bepickelte Nuke-ot, bízva a meglepetés erejében. A dolog két okból is érthetetlen számunkra. Egyrészt a HellRaisers a meccs előtti 3 hónapban 0 alkalommal játszott élesben Nuke-ot. A gyakorlás és a pracc tök más, se online se LAN eventen nem játszották 3 hónapja.

Ez csak az egyik oldal, a másik érthetetlen tényező az, hogy a Renegades se játszott rajta 3 hónapja. Miből gondolták, hogy gyengék rajta, ha nem ez az insta vétójuk de nem is játszottak rajta. Lehet az ellenfelek szedik ki mindig mert félnek tőlük ezen a mapon. A HR nem félt, de rá is fázott a dologra.

Egy mindent eldöntő pisztolykör

A Renegades már az első körben megmutatta, hogy jobban ismeri Nuke-ot, mint a csapatok többsége. Hívtak egy olyan trükkös pisztolykört, hogy a HR csak pislogott és azt se tudták mi történik a pályán:

Jks mindenki figyelmét elterelte egy klasszikus kört álcázva. Ment a smoke nyikorgós ajtó elé, jött a trapp és leugrott egyedül. A HR pedig simán bevette, hogy már az egész Renegades lent van. Fontos továbbá az is, hogy a sárgaházról a legutóbbi update-ben eltüntetett ablakon keresztül nem látták, hogy ott állnak bent, jól használták ki tehát ezt a friss pályamódosítást is az ausztrálok.

Rendkívül kevés nyitó kill és sorra elvesztett párharcok

A nyitókillek aránya önmagáért beszél, 19 a Renegades-nél és csak 10 a HellRaisers-nél. Ennek fényében még az is szép, hogy ilyen szoros maradt a meccs, de ennyi hátránnyal kezdett körrel nem lehet mapot nyerni.

Az egymás elleni párharcokat nézve szintén siralmas volt Nuke. Az 1v1 face-elések során egyedül W0xic tudott pozitívban maradni:

ISSAA csak jks, bondik csak jkaem, ANGE1 pedig AZR és jkaem ellen tudott többet nyerni, mint amennyit elbukott. DeadFox sajnos senkinél sem bizonyult jobbnak ezen a mapon, w0xic viszont AZR, USTILO és Nifty ellen is. Egyedül azonban kevés volt a török AWP-s.

Egy kötelező, mégis elbukott antiforce kör Cache-en

Az első félidőben gálázott a Renegades saját mapján, 11:4-el fordultak szünetre. Aztán a HR elhozta a terror pisztolykört és nyílt egy minimális esély a zárkózásra. Amit a félidő második körében egyből el is szórakoztak, amikor elbukták a kötelező alapkört a force-oló ausztrálok ellen.

Harmat gyenge A védelem CT oldalon

A hőtérképből tisztán látszik, a Renegades terror oldalán szinte minden kill A lerakón történt. Van egy pár miden és B-n is, de brutálisan nagy az A-n lőtt fragek száma. Egyetlen lerakó hatékony támadásával hozták le 11:4-re a félidőt, amire nem tudott megoldást találni a csapat, hiába változtattak a pozíciókon.

A Renegades felkészülten játszott saját mapján

Nuke-nál már kielemeztük, hogy hiába választotta a HR, szinte alig volt rajta tapasztalatuk, a Renegades viszont teljesen más alapján pickelt. A meccs előtti 3 hónapban Cache volt a 2. legtöbbet játszott mapjuk Mirage után, és Cache-en volt a legjobb a csapat győzelmi aránya is.

Vagyis a Renegades tényleg a saját legjobbját választotta, nem úgy, mint a HR.

Ez persze alapköröktől és előnyös pozícióktól kezdve olyan apróságokban is megmutatkozott, mint egy-egy világi boost. Például az, amivel végül az egész meccset megnyerték 15:8-nál:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva