Counter Strike

Most akkor ki mond igazat? – A V4 szervezői vs. FLEAV


Fleav elárulta a rajongóinak, hogy kitették pbD-t, az Esportmilla mást állít.

A Camper üggyel már bebizonyította az Esportmilla, hogy mennyire szigorúak, ha a szabályokról van szó. Mint tudjuk, egy nappal hamarabb tették közzé a nevezés pontos feltételeit, így egy éjszaka alatt kellett beugrót találnia a Nice Gamingnek. Most újra elő kellett venni a szigort, ezúttal a GameAgents kapcsán. Legutóbb írtunk róla, hogy FLEAV Q&A-t tartott, ahol a kérdések között természetesen pbD helyzete is felmerült. Aki követi a csapat menetelését, az tudja, hogy pbD eleve egy beugró játékos volt és időközben elváltak az útjaik, azt pedig FLEAV is elmondta, hogy pbD nem fog velük tartani a rendezvényen.

Kiszivárgott: Úgy tűnik megengedték, hogy cseréljen játékost a GameAgents a V4-en – gamer.hu

FLEAV Q&A streamjéből kiszivárgott, hogy mégis engedték a cserét a V4-re és az is kiderült, hogy mi lesz a pénzzel. A V4 magyar kvalifikációját a GameAgents nyerte meg, viszont mint kiderült a csapaton belül nem volt minden rendben, a legutóbbi interjúnk során is megtudtuk, hogy pbD próbaidőn van, majd legutóbb pedig már nélküle játszottak a srácok és mint kiderült, elhagyta a csapatot.

A Esportmilla ezúttal cáfolta a közel egy hete megjelent “pletykát”, állításuk szerint pbD személyes okokból nem tud megjelenni a V4-en. A okokat nem taglalták, a GameAgents csapatát pedig szankciókkal sújtják, amit még nem árultak el, hogy mi is pontosan. csupán annyit árultak el, hogy a szerződés szerint csupán a szervezőkre és a GA-ra tartozik az, amit közösen megbeszéltek.

Az viszont biztos, hogy valaki nem mond(ott) igazat a két fél közül…

  • FLEAV miért vállalta fel a Q&A alatt azt, hogy kitették a csapatból, ha igazából személyes okokból miatt nem tud megjelenni pbD? Vagy pont a személyes okok miatt ki is tették?
  • Ha PbD személyes okokból mondta le a rendezvényt, akkor miért nem a GameAgents játékosa már és miért nem csatlakozik később újra az ötöshöz?
  • A “kitettük a csapatból” és a “személyes okokból nem tud eljönni” két teljesen külön dolog, így csak az egyik lehet igaz közülük.

A V4 szervezői szerint egyértelmű a helyzet és FLEAV volt az, aki hamis állítást fogalmazott meg: “A GameAgents játékosa, Fodor „fleav” Levente ennek ellenére megszegte aláírt szerződését, hiszen egy online közvetítés során a szervező előzetes engedélye nélkül beszélt a játékosok cseréjéről, melyről hamis információkat közölt.”

 

Miért is furcsa mindez?

A külföldi versenyeken, például a Majorön ha egy döntést meghoznak a szervezők, akkor azt azonnal ők közlik, ezzel is elkerülve a hasonló félreértéseket. A tagcserét például a Majorön nem is engedélyezik, ott kizárólag az edző ugorhat be a játékos helyett, elég ha visszagondolunk RpK esetére, akinek el kellett hagynia a színpadot a betegsége miatt. De volt már rá számos példa, hogy a játékosok hamarabb adtak ki egy-egy információt, tettek ki meghívó levelet a twitterre. Ezekről persze a szervező is tud, ezért nem szokták szankcionálni a dolgot. Persze ha külön felhívják a játékosok figyelmét rá, az más kérdés. Ha pedig megszületett a döntés, nem értjük, hogy miért nem közölték azonnal, akkor egész biztosan nem lett volna belőle hasonló probléma, nem szivárog ki semmilyen infó. Legyen az téves vagy igaz.

A teljes közlemény:

Az alábbiakban cáfoljuk a napokban a GameAgents csapatának szabályellenesnek mondott játékos-cseréjével kapcsolatban felmerülő pletykákat.

A fesztivál versenyszabályzata kimondja, hogy a csapatoknak különösen indokolt esetben lehetőségük van a játékosuk cseréjére a selejtezők és az offline döntő között. A GameAgents játékosa, Anders „pbD” Aidemark hivatalos e-mailben jelezte a szervezők felé, hogy személyes okokból kifolyólag nem tud részt venni a V4 Future Sports Festival offline döntőjében. A játékos ezzel lemondott mind részvételi jogáról, mind a GameAgents esetleges nyereményéről. A csapatnak 48 órát adtunk, hogy Anders „pbD” Aidemark helyett új csapattagot válasszanak, amely még a határidő lejárta előtt meg is történt. A GameAgentsnek nem volt több regisztrált játékosa, akik közül cserélhettek volna egy ilyen helyzet esetén, a csapat teljes kizárását a rendezvényről pedig ebben az esetben túl súlyos büntetésnek ítéltük meg, csak ezért volt lehetséges, hogy engedélyeztünk egy csapaton kívüli játékos hozzáadását.

Az aláírt szerződések alapján minden, a csapatok és a versenyszervezők közötti kommunikáció csak és kizárólag e két félre tartozik. A GameAgents játékosa, Fodor „fleav” Levente ennek ellenére megszegte aláírt szerződését, hiszen egy online közvetítés során a szervező előzetes engedélye nélkül beszélt a játékosok cseréjéről, melyről hamis információkat közölt. A GameAgents csapatát ezért szankciókkal sújtjuk.

A V4 Future Sports Festival szervezőinek célja, hogy minél több versenyzőnek biztosítson lehetőséget arra, hogy megmérettesse magát. Ennek megfelelően a versenyszabályzat által kínált lehetőségeken belül olyan döntéseket hozunk, melyek egyik szereplő számára sem bizonyulnak igazságtalannak.

Forrás: V4

Borítókép: Gamestar

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva