Gaming

Donald Trump brutális videóval szemléltette, milyenek a videojátékok


Az iskolai lövöldözések kapcsán kerültek szóba a videojátékok a Fehér Házban.

A héten már beszámoltunk arról, hogy a videojáték-ipar képviselői a Fehér Házba látogatnak, miután az Egyesült Államokban történt iskolai lövöldözésekért egyesek újból a játékokat tették felelőssé. A megbeszélés azóta lezajlott, melyen Donald Trump is jelen volt, és bár az nem derült ki, hogy mi lett a konklúzió, az elnök szájából elhangzott, hogy vannak olyan tanulmányok, melyek szerint van kapcsolat a valódi és a játékokon belül elkövetett erőszak között.

Ami igazán aggasztó az elnökség álláspontját tekintve, hogy a fenti videóval szemléltették, milyenek is a játékok. Kontextusból kiragadott, kizárólag a nyers brutalitásra fókuszáló jelenetek ezek, melyek démonizálásra tökéletesek, értelmes párbeszédet viszont nehéz építeni rájuk. Aki csak a videót nézi meg, az simán hiheti azt például, hogy civileket kell lövöldözni a játékokban – a Call of Duty: Modern Warfare 2 fent is látható “No Russian” pályája ezt sugallja, de jól tudjuk, hogy maga a játék nyilván nem erről szól.

A játékipart képviselő Electronic Software Association a néhány nappal ezelőtt közzétett közleményében úgy szólt, hogy a videojátékokat “mindenhol forgalmazzák és fogyasztják a világon, az Egyesült Államokban mégis nagyságrendekkel több a fegyveres erőszak, mint más országokban” – erről bővebben is olvashattok korábbi cikkünkben.

A Fehér Házban védenék meg a videojátékok becsületét a lövöldözések után

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva