Counter Strike

Most már 99% hogy ha Dust2 visszatér, Cache helyét fogja átvenni a versenypályák között


A mapot készítő FMPONE saját maga spoilerezte el a dolgot, nagyon úgy tűnik elkezdődtek a felújítás első lépései, jöhet vissza Dust2.

Egy pálya felújítása a CS:GO világában általában több lépcsős folyamat:

  • Először is alapfeltétel, hogy a Valve csak régóta változás nélkül hagyott mapoknak szavazza meg a felújítást.
  • Szükség van továbbá egy kész pályára, ami azonnal átveheti a felújítandó pálya helyét.
  • Végül, de nem utolsó sorban olyan pályára esik általában a választás, amit már meguntak a játékosok és ideje átszabni egy kicsit az arculatát.

Cache esetében már eddig is mindhárom feltétel teljesült, de a pletykákat csak tovább növelte FMPONE spoilerező Twitter bejegyzése, de erről egy picit később. Először lássuk, miért is érett meg Cache menthetetlenül a felújításra.

Cache ugyebár régóta érintetlen versenypálya, 2014-es megjelenése óta nem kapott nagyobb volumenű átrajzolást. 4 éves használat után tehát bőven ráférne már egy kis felújítás. Továbbá Dust2 már tűkön ülve várja hogy visszakerülhessen a versenymapok közé. Van tehát egy elég erős jelentkező, aki átvenné Cache helyét. Továbbá a statisztikákból látszik az is, már nem akkora kedvence a játékosoknak, mint régebben:

A képen 2018 hivatalos meccseinek statisztikái láthatók a HLTV adatbázisából. Cache és Overpass holtversenyben az utolsó előtti helyen állnak, de Nuke annyira halott map jelenleg, hogy igazából a Cache-Overpass párost nyugodtan nevezhetjük utolsónak is. Nuke-ot viszont nemrég újították fel, ezért kizárt, hogy ismét kikerüljön a pályák közül.

De ezek a bizonyítékok eddig is rendelkezésünkre álltak. Sőt azok a szempontok amiket Cache-re felsoroltunk, láthatóan igazak Overpass-ra is! Akkor miért pont Cache lesz az, aki szerintünk átadja a helyét Dust2-nek? Az új fordulatot most maga FMPONE, Cache tervezője szolgáltatta:

Igen ennyi, egy zöld pipa. Egy pipa, ami egyből beindította az emberek fantáziáját, hiszen a legtöbbek szerint a pálya felújításának első lépését jelenti.

És ha jobban belegondolunk, mi mást is jelenthetne?

Azt persze még nem tudjuk, hogyan is néz majd ki a felújított változat, ez majd csak hosszú hónapok múlva derülhet csak ki. Az viszont már tudjuk, a rajongók milyen kinézetet látnának szívesen:

Új grafikával próbálják megmenteni Cache-t a rengeteg új pályától – gamer.hu

Cache és Mirage fölött ott lebeg a Valve pallosa, hogy lecsapjon rájuk egy esetleges ráncfelvarrással. Ötletek már vannak is a rework tematikájára. Sajnos elkerülhetetlen tény, hogy a Valve előbb-utóbb minden versenypályát szeretne modernizálni a grafika terén. Átesett már rajta Inferno, Cobblestone, Train, Nuke ráadásul többször is, legutóbb pedig Dust2 kapott új kinézetet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva