League of Legends

Új támogató generáció születik – Jönnek az Assassin/Supportok


A League of Legends legújabb karakterével mérföldkőhöz jutott mind a játék, mind pedig a Support közösség.

A játék megjelenése óta, tehát már bő 9 éve a támogató pozíció egy sokak számára szürke és unalmas pozíció volt. Ugyan azok, akik tényleg jól játszották ezt a role-t nem értettek ezzel egyet, ahogyan egyébként mi magunk sem, ám ez nem jelenti azt, hogy nem volt kevésbé látványos mint a többi. Merthogy sajnos az volt. Legalábbis a kezdetekben mindenképp.

Az igazán veterán támogatók még emlékezhetnek arra az időszakra, amikor minimálbérből éltek és szinte csak wardokat tudtak venni a csapat számára, a tárgyakkal megpakolt support pedig csak legenda volt. Ezen később valamennyit finomított a Riot a Sightstone és a támogató tárgyak megjelenésével, valamint olyan plusz mechanikákat vezettek be, amik hoztak valamennyi pénzt a házhoz, így végre vehettek tárgyakat maguknak a support játékosok.

Most pedig úgy tűnik a támogatók emancipációja végre beérett. Van már poke support, tank support, utility support, playmaker support, s azoknak, akik jobban szeretnek akciózni és a buli közepében darálni, a League of Legends legújabb karakterbővítése elhozta az assassin support alfajt is.

Ilyen lesz Pyke játék közben! – A Riot bemutatta a képességeket is

Pyke egy olyan űrt töm be végre a játékban, amire már szó szerint évek óta várunk. Egy olyan támogató érkezik a személyében, aki kedvére pusztíthatja és ütlegelheti ellenfeleit, valamint az ultijával boldogan ki is végezheti őket anélkül, hogy a végeredmény egy habzószájú lövész legyen, aki ALL CHATben küldi el melegebb éghajlatra a “KS” miatt.

Nagyon kreatív és bölcs húzás volt a fejlesztők részéről a kill/assist mechanika, amit Pyke végső képessége kapott. Az effektív kivégzés után az egyik besegítő társunk fogja megkapni a gyilkosságot, valamint az érte járó aranyat is, ez pedig egy olyan újítás, ami egy teljesen új támogató generációt fog eredményezni.

Gondoljunk csak bele, Pyke megjelenésével megszületik az a karakter, amit az agresszív support játékosok nedves álmának is hívhatunk. Boldogan csinálhatják azt, amit eddig masszív flame mellett csináltak, ráadásul a teljesítményük gyümölcse egy megpakolt lövész lesz, aki ugyan a játék elején csak pislog, hogy mi történt, de a végére Pyke teljesítménye miatt megállíthatatlan golyószórókká válnak. Gyakorlatilag mindenki nyer.

Az egyetlen hátulütője az új karakternek, hogy csak egy ilyen jellegű hős lesz található a játékban. Annyira jó amit képvisel, hogy egyből egy csapatot szeretnénk belőle kapni, hogy minden mérkőzésen ilyen jellegű támogatóval csapathassuk.

Elsőre nem tűnik egy igazi csapatharcosnak, de az ösvény szakaszban és a pick kompozíciókba kiválónak tűnik, ugyanis erős single target CC-je van, valamint egy jól elhelyezett stun meghatározója lehet a játéknak. Nem is baj egyébként, hogy a csapatharc mint olyan a háttérbe kerül, ugyanis a jövőben a Riot igyekszik visszatornászni a játékot az individuális teljesítmény oldalára. Az utóbbi időkben rendesen megborult az egyensúly, szinte minden nagyobb húzásért a csapat kapott jutalmat, az egyén pedig megszűnt létezni. A 8.10 és a 8.11 ezen változtatni fog, ráadásul Pyke is ebben az időszakban fog érkezni, így komoly meta shiftre lehet számítani a jövőben.

Ti örültök az új iránynak? Szükséges volt már egy ilyen vérfrissítés?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva