Hearthstone

Quest Druidot vittél a versenyre = megszívtad? Kínos helyzetet idézett elő az új patch


Fr0zen elég komoly problémára világított rá a hétvégi HCT Seoul verseny kapcsán.

[Friss] Megszületett a hivatalos döntés: az érintett játékosok nem cserélhetnek paklit, a verseny pedig a játék friss verzióján fog zajlani.

[Eredeti cikk] Kedd este érkezett a legutóbbi, 11.2-es frissítés a Hearthstone-hoz, és bár ezúttal nem egy balansz patch-et kaptunk, mégis legalább annyit beszélnek a játékosok róla, mint a nerfek után, rengeteg apró bug és játékmechanikai változás jött elő ugyanis az update-et követően. Utóbbiakról tegnap már olvashattatok nálunk egy összefoglalót – érdemes átpörgetni, ha korábban még nem kerítettetek rá sort!

Egy helyen az összes játékmechanikai változás és bugfix

Bár a legfőbb vitatéma a Tess Greymane körüli dráma, a legnagyobb gyakorlati jelentősége nem ennek, hanem a Quest Druidot is érintő  játékmechanikai változtatásnak van. Mutatjuk, miről is van szó pontosan:

Ha egy “summon” vagy “play” esetén kisülő kapcsolódó hatás egy lap statjaira hivatkozik, akkor mindig a kézben mutatott statok számítanak, a battlecry-t és a boardon lévő módosítókat még nem veszi figyelembe a játék. (Példa – Ha kijátszol egy Faceless Manipulatort, amivel lemásolsz egy 5-ös támadású lényt, akkor nem fog beleszámítani a Jungle Giants-be, mivel 3/3-nak fogja érzékelni.)

Mondani sem kell, a fenti változásnak óriási jelentősége van, hiszen a Druid Questre építő paklik sokszor éppen a Faceless Manipulator segítségével teljesítik a küldetést. A Jungle Giants ráadásul a metában is ott van jelenleg, hiszen a sokadik fénykorát élő Malygos Druidot sokan ezzel játsszák.

Mi lesz a hétvégi versenyen?

A fenti változás elég kínos szituációt idézett elő, most hétvégén rendezik ugyanis az idei HCT-szezon ötödik Tour Stop állomását Szöulban, amire még a patch előtt le kellett adniuk a paklilistákat a játékosoknak. Fr0zen ennek kapcsán a Twitteren elég jogos kérdést tett fel:

“Tudja valaki, mi lesz azokkal, akik Quest Druidot adtak le a lineupjukban a szöuli versenyre?”

Hogy mi lesz a megoldás – ha lesz egyáltalán -, azt egyelőre még nem tudni. Az azonban nem kérdés, hogy aki érintett a problémában, az nagyon kellemetlen szituációba kerülhet a patch miatt, hiszen ha a játékosok nem tudnak módosítani, akkor nemcsak egy szuboptimális deckjük lesz, hanem a komplett lineup-stratégia borulhat emiatt. Egy újabb ok, amiért ideje lenne már bevezetni a dedikált tournament szervereket?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva