Counter Strike

A Valve ledobta az atomot: RIP OPSkins!


Itt a vég(e)?

Érdekes (és sokaknak szomorú) közleményt publikált szombat hajnalban a CS:GO hivatalos blogja: elég durván nekimennek az OPSkins.com weboldalnak, tulajdonképpen ellehetetlenítve annak működését. 

Az utóbbi két évben a Valve folyamatosan azon dolgozott, hogy a Steam Előfizetői Szerződést érvényesítse a különböző külső oldalakra. 2018 márciusában bevezették a hétnapos trade-lockot a CS:GO cserék után, elkerülve ezzel a skinekkel való visszaéléseket és megnehezítve a sokat cserélő felhasználók életét.

Június 6-án az OPSkins elindította az ExpressTrade nevű szolgáltatását, melynek használatával félig-meddig ki lehetett játszani ezt a hét napos tiltási időszakot.

Rengeteg gambling weboldal elkezdte használni az ExpressTrade funkciót

 A Valve eddig tűrte a népszerű piac működését, a cég ügyvédje már fel is kereste az OPSkins tulajdonosait twitteren.

 

Nincs mit szépíteni a dolgon: a Valve június 21-én letiltja az összes cseréhez köthető OPSkins botot. Ez nem csak a CS:GO tárgyakat érinti természetesen, hanem az összes olyan játékét amely a Steam raktárat használja.

Az OPSkinsen kívül azért még létezik pár kisebb-nagyobb weboldal (pl. a Bitskins), ahol skinjeiket igazi pénzért adhatjuk el. Ezek sorsa egyelőre ismeretlen, de nem lennénk meglepve, ha a kisebb halakra is rászállna a Valve.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva