League of Legends

Süllyesztőbe küldi a Taric-Master Yi kombót a Riot Games?!


A gold funneling stratégia ősét hamarosan komoly nerf fogja elgáncsolni.

A “káosz metát” elindító Taric-Master Yi kombó hamarosan kevésbé lesz effektív, ugyanis a Riot Games úgy döntött, hogy gyengít a jó öreg gold funneling stratégia elemein.

Ha mostanában játszottál a játékkal, vagy nézel profi League of Legends-et, akkor tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy a játék jelenlegi helyzete talán a legkuszább valaha. Bármilyen karakter lehet “lövész”, a támogatók pedig sokszor több sebzést osztanak mint a midesek. De az is elég sokszor előfordul, hogy a toplaner mellett 3 támogató és egy hypercarry alkot egy csapatot. Ez utóbbira példa a Kínából elszabadult Taric-Master Yi kombó, aminek alapja, hogy minden aranyat és tapasztalati pontot – dzsungel és ösvény – a hyper carrybe (ez esetben Master Yi) invesztál a csapat, az pedig játszi könnyedséggel pusztítja el az ellenfeleket hálából technikailag egyedül. Ennek a stratégiának több iterációját is ismerjük, a Taric – Master Yi mellett kiválóan működik a Kai’Sa – Nunu, valamint a Karthus – Nunu is, de gond egy szál se, ezekre is gondolt a Riot Games!

Riot Meddler a League of Legends Boards fórumon jelentette be a nerfeket, amelyek ugyan nem irányítottan a gold funnelinget kívánják érinteni, de javarészt erre a stratégiára fogják leginkább rányomni a pecsétjüket. Master Yi, Taric és Nunu is módosításokra számíthat hamarosan.

Őrületes Master Yi + Taric stratégia terjed Kínából!

Taric

  • Csökkenteni fogják az E alap sebzését, valamint meg fogják növelni az ulti képesség töltési idejét.

Master Yi

  • El fogja veszíteni a minionokra mért bónusz sebzését, így nem fogja tudni a minion hullámokat olyan effektíven (szinte egyből) elpusztítani. Emellett csökkenni fog a Q mana costja, hogy azért a splitpush/lane Yi játékosokat ANNYIRA ne érintse a változás.

Nunu

  • Gyengíteni tervezik a W AP bónuszát. Ugyan hamarosan érkezik egy VGU a karakterre, de egészen addig vissza kell szorítani a gold funneling effektivitását. Ennek a Kai’Sa és Karthus játékosok biztosan nem örülnek…

Riot Meddler egy kommentben később még azt is kifejtette, hogy papíron a Taric ulti nerf egy impozáns 20 másodperc lenne minden képességszinten, de ez még addig nem biztos, amíg hivatalosan be nem jelentik, így ez csak amolyan irányjelző a változások érkezéséig.

A módosítások hamarosan felkerülhetnek a PBE-re, így akár már a 8.13-mal bekerülhetnek az éles szerverekre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva